
Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny
Postup přípravy
1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod