Další recepty a články


Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio