Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny
Ingredience
6 | mrkví |
3 | petržele |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | cibule |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu |
sůl |
Postup přípravy
1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.
2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.
3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.
5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY