Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s...
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Koření Velmi snadné Neplýtvání Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2020 Počet porcí: 100 g
(0)

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Aztécké lanýže
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Bio krůtí burgery s jablky a...
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Citronový med se zázvorem
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi
Domácí čokoláda s pistáciemi

Inspirujte se podobnými recepty