Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Další recepty a články

Banana split
Banana split
Banana split
Banana split
Bazalková domácí majonéza
Bazalková domácí...
Bazalková domácí majonéza
Bazalková domácí majonéza
Bio ledová káva ice perla bio...
Bio ledová káva ice...
Bio ledová káva ice perla bio...
Bio ledová káva ice perla bio...
Cannelloni s ricottou a...
Cannelloni s...
Cannelloni s ricottou a...
Cannelloni s ricottou a...

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Koření Velmi snadné Neplýtvání Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2020 Počet porcí: 100 g
(0)

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Banana split
Banana split
Banana split
Banana split
Bazalková domácí majonéza
Bazalková domácí majonéza
Bazalková domácí majonéza
Bazalková domácí majonéza
Bio ledová káva ice perla bio...
Bio ledová káva ice perla bio...
Bio ledová káva ice perla bio...
Bio ledová káva ice perla bio...
Cannelloni s ricottou a...
Cannelloni s ricottou a...
Cannelloni s ricottou a...
Cannelloni s ricottou a...

Inspirujte se podobnými recepty