Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Ingredience

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Postup přípravy

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty