Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Další recepty a články

Angus burger s grilovanou...
Angus burger s...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí vegeta ze slupek kořenové zeleniny

Koření Velmi snadné Neplýtvání Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2020 Počet porcí: 100 g
(0)

Co budete potřebovat

mrkví
3 petržele
2 stonky řapíkatého celeru
cibule
2 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

Jak na to?

1. Na přípravu vegety budete potřebovat oškrábané zbylé slupky z dobře omyté mrkve a petržele.

2. Řapíkatý celer s cibulí nahrubo nakrájejte a najemno rozmixujte spolu se slupkami, petrželovou natí, lístky rozmarýnu a tymiánu.

3. Směs zvažte a vložte ji do střední pánve. Navažte si také sůl, zhruba 20 % hmotnosti zeleniny. Přidejte do pánve a nechte zvolna nasucho odpařovat tekutinu, kolem 30 minut. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.

4. Až se tekutina vypaří, rozložte směs na plech vyložený pečicím papírem. Sušte na 60 °C 1 hodinu a 15 minut, dokud nebude směs lehce křupavá.

5. Zeleninu nechte vychladnout a poté ji znovu promixujte nebo rozemelte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Angus burger s grilovanou...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bbq retro dědova klobása se...
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Bylinkové kuřecí paličky
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...
Entrecote s koriandrovou...

Inspirujte se podobnými recepty