Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Domácí toastový chléb s podmáslím

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Domácí toastový chléb s podmáslím

Co budete potřebovat

12 g sušeného droždí
500 g hladké pšeničné mouky
300 ml kysaného podmáslí Albert
10 g soli
40 g másla
1 vejce

Jak na to?

1. V míse smíchejte droždí, mouku, vlažné podmáslí, sůl a 30 g másla nakrájeného na kostičky. Rukou hněťte 15–20 minut nebo přendejte do robotu a hněťte na střední rychlost 10 minut.

2. Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svou velikost.

3. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé vyválejte obdélník, stočte do roličky a hrany zatočte dolů. Takto připravená těsta vložte vedle sebe spojem dolů do chlebové formy o rozměrech 30 × 11 × 7 cm vymazané zbytkem másla. Zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.

4. Vykynuté těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

5. Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí toastový chléb s podmáslím

Příloha Snadné Vegetariánské Magazín 21_04 Počet porcí: 1 chléb
(0)

Co budete potřebovat

12 g sušeného droždí
500 g hladké pšeničné mouky
300 ml kysaného podmáslí Albert
10 g soli
40 g másla
1 vejce

Jak na to?

1. V míse smíchejte droždí, mouku, vlažné podmáslí, sůl a 30 g másla nakrájeného na kostičky. Rukou hněťte 15–20 minut nebo přendejte do robotu a hněťte na střední rychlost 10 minut.

2. Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svou velikost.

3. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé vyválejte obdélník, stočte do roličky a hrany zatočte dolů. Takto připravená těsta vložte vedle sebe spojem dolů do chlebové formy o rozměrech 30 × 11 × 7 cm vymazané zbytkem másla. Zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.

4. Vykynuté těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

5. Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty