Domácí toastový chléb s podmáslím
Ingredience
12 g | sušeného droždí |
500 g | hladké pšeničné mouky |
300 ml | kysaného podmáslí Albert |
10 g | soli |
40 g | másla |
1 | vejce |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte droždí, mouku, vlažné podmáslí, sůl a 30 g másla nakrájeného na kostičky. Rukou hněťte 15–20 minut nebo přendejte do robotu a hněťte na střední rychlost 10 minut.
2. Těsto v míse zakryjte potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svou velikost.
3. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části. Z každé vyválejte obdélník, stočte do roličky a hrany zatočte dolů. Takto připravená těsta vložte vedle sebe spojem dolů do chlebové formy o rozměrech 30 × 11 × 7 cm vymazané zbytkem másla. Zakryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut.
4. Vykynuté těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte 35 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
5. Upečený chléb ihned vyklopte z formy a nechte na mřížce vychladnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY