Domácí tažené těsto na závin
Ingredience
55 ml | slunečnicového oleje |
200 g | hladké mouky |
100 ml | vody |
40 g | strouhanky |
vybraná náplň (recepty na dalších stranách) | |
30 g | másla |
Postup přípravy
1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.
2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.
3. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.
4. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.
5. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte vybranou náplní.
6. Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.
7. Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY