Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí rohlíky

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Domácí rohlíky

Co budete potřebovat

260 ml plnotučného mléka
1 ks droždí
1 lžíce cukru krystalu
500 g hladké mouky
30 ml slunečnicového oleje
30 g sádla
sůl
1 vejce
5 g máku

Jak na to?

1.V malé misce připravte kvásek. Promíchejte 100 ml vlažného mléka s cukrem a rozdrobeným droždím. Nechte na teplém místě 10 minut odstát.

2.Do velké mísy vsypte mouku, vlijte kvásek, zbytek mléka, olej a přidejte sádlo. Vše důkladně vařečkou promíchejte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte alespoň 45 minut na teplém místě kynout.

3.Po vykynutí vložte těsto na pomoučněný vál a rozdělte je na 8 kusů.

4.Z každého uválejte dlaní o kuchyňskou desku bochánek. Nechte pod utěrkou ještě 10 minut odpočívat.

5.Válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Jeden cíp ještě chyťte a povytáhněte, aby se trojúhelník roztáhl do výšky.

6.Spodní stranu trojúhelníku začněte rolovat vzhůru, až vznikne váleček, který na koncích zahněte do tvaru půlměsíce. Hotové rohlíky pomažte rozšlehaným vejcem.

7.Posypte mákem a skládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem zarolovaným cípem dolů. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rohlíky

Snídaně Snadné Videorecept Magazín 5/2020 Počet porcí: 8 kusů
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

260 ml plnotučného mléka
1 ks droždí
1 lžíce cukru krystalu
500 g hladké mouky
30 ml slunečnicového oleje
30 g sádla
sůl
1 vejce
5 g máku

Jak na to?

1.V malé misce připravte kvásek. Promíchejte 100 ml vlažného mléka s cukrem a rozdrobeným droždím. Nechte na teplém místě 10 minut odstát.

2.Do velké mísy vsypte mouku, vlijte kvásek, zbytek mléka, olej a přidejte sádlo. Vše důkladně vařečkou promíchejte a uhněťte těsto. Zakryjte utěrkou a nechte alespoň 45 minut na teplém místě kynout.

3.Po vykynutí vložte těsto na pomoučněný vál a rozdělte je na 8 kusů.

4.Z každého uválejte dlaní o kuchyňskou desku bochánek. Nechte pod utěrkou ještě 10 minut odpočívat.

5.Válečkem z bochánků vyválejte těsto do tvaru trojúhelníku. Jeden cíp ještě chyťte a povytáhněte, aby se trojúhelník roztáhl do výšky.

6.Spodní stranu trojúhelníku začněte rolovat vzhůru, až vznikne váleček, který na koncích zahněte do tvaru půlměsíce. Hotové rohlíky pomažte rozšlehaným vejcem.

7.Posypte mákem a skládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem zarolovaným cípem dolů. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty