Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí ravioly s bazalkovým pestem

Domácí ravioly s bazalkovým pestem

Ingredience

SUROVINY NA TĚSTO:
500 g semolinové nebo hladké mouky
5 vajec
špetka soli
1 lžička olivového oleje
SUROVINY NA NÁPLŇ:
5 lžic hotového bazalkového pesta
3 a 1⁄2 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Na pracovní plochu prosejte mouku a udělejte v ní důlek. Do něj vyklepněte vejce a osolte.
2. Vypracujte těsto.
3. Zapracujte olivový olej.
4. Těsto rozválejte na tenký plát.
5. Rozkrájejte ho na 6 cm široké pásy, ty pak rozdělte na obdélníky o velikosti 6 × 4 cm.
6. V misce smíchejte bazalkové pesto s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou. Dochuťte solí a pepřem.
7. Připravenou náplň naneste pomocí lžičky k okraji připravených obdélníků.
8. Okraje obdélníků potřete zlehka vodou. Protilehlé strany přeložte a vytvořte kapsu. Okraje přitiskněte vidličkou.
9. Připravené ravioly vhoďte do vroucí osolené vody a vařte asi 3 minuty. Podávejte pokapané olivovým olejem a pestem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty