Domácí rajčatová omáčka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí rajčatová omáčka
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio