×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí rajčatová omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Domácí rajčatová omáčka

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rajčatová omáčka

Velmi snadné Česká Vegetariánské Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Koprovka s bramborem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty