Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí rajčatová omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Domácí rajčatová omáčka

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rajčatová omáčka

Velmi snadné Česká Omáčky Vegetariánské Tymián , Rajče Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty