×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí rajčatová omáčka

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...

Domácí rajčatová omáčka

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rajčatová omáčka

Velmi snadné Česká Vegetariánské Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 kg zralých masitých nebo keříkových rajčat
1–2 lžíce sušeného tymiánu
6 stroužků česneku, najemno nasekaných
sůl, pepř
1 lžíce citronové kůry, jemně nastrouhané
olivový olej na zakápnutí
1 lžíce třtinového cukru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 120 °C. Rajčata omyjte, důkladně osušte, rozřízněte napůl a vyrovnejte vedle sebe na plech potřený olivovým olejem. Rovnoměrně je posypte tymiánem,
česnekem, solí, pepřem, citronovou kůrou a zakapejte olivovým olejem. Posypte cukrem a dejte na tři hodiny péct do trouby. Za tu dobu se rajčata krásně scvrknou, ale zůstanou stále šťavnatá. Chcete-li získat sušená rajčata, pečte dalších šest až sedm hodin při teplotě 100 °C. 2. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici s víčkem vypláchněte vařící vodou a důkladně ji osušte. Naplňte ji horkými rajčaty, dobře zavíčkujte a uložte do sucha a temna. Pokud chcete omáčku rovnou konzumovat, například k pikantním karbanátkům, nechte pečená rajčata vystydnout, přesuňte je do mísy a zlehka promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...

Inspirujte se podobnými recepty