
Domácí nanuky
Nanuky přenášejte v chladicím boxu nebo tašce a z formiček je vyndejte až těsně před konzumací.
Ingredience
Suroviny na jahodové nanuky s tvarohem | |
---|---|
8 | jahod |
1 | limeta |
250 g | plnotučného měkkého tvarohu |
180 g | zakysané smetany |
100 g | moučkového cukru |
Suroviny na nektarinkové nanuky s jogurtem | |
3 | nektarinky |
1/4 | pomeranče |
2 | lžíce medu |
300 g | řeckého jogurtu |
100 g | moučkového cukru |
Suroviny na borůvkové nanuky se skyrem | |
200 g | mražených borůvek |
2 | lžičky citronové šťávy |
3 | lžíce třtinového cukru |
300 g | skyru |
1 | lžička agávového sirupu |
1/4 | lžičky vanilkového extraktu |
Postup přípravy
1. Připravte si nanukové formy a dřívka.
2. Ovocnou část získáte rozmixováním čerstvého, zmraženého nebo povařeného ovoce spolu s dochucovacími položkami dle surovin pro jednotlivé druhy nanuků.
3. Na mléčnou část použijte zakysanou smetanu, libovolný jogurt, skyr, mascarpone či tvaroh. Opět promíchejte dle chutí s moučkovým cukrem nebo jiným preferovaným sladidlem.
4. Nakonec připravené směsi vrstvěte do forem. Začněte ovocnou částí a doplňujte mléčnou. Vrstvy můžete následně promíchat nebo je na sebe střídavě pokládat a tvořit tak proužky.
5. Nakonec do nanuků zastrčte dřívka a vložte alespoň na 4 hodiny do mrazáku.
Pomohl vám recept?
6hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod