Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí nanuky

Domácí nanuky

Nanuky přenášejte v chladicím boxu nebo tašce a z formiček je vyndejte až těsně před konzumací.

Ingredience

Suroviny na jahodové nanuky s tvarohem
8 jahod
1 limeta
250 g plnotučného měkkého tvarohu
180 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
Suroviny na nektarinkové nanuky s jogurtem
3 nektarinky
1/4 pomeranče
2 lžíce medu
300 g řeckého jogurtu
100 g moučkového cukru
Suroviny na borůvkové nanuky se skyrem
200 g mražených borůvek
2 lžičky citronové šťávy
3 lžíce třtinového cukru
300 g skyru
1 lžička agávového sirupu
1/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy

1. Připravte si nanukové formy a dřívka.

2. Ovocnou část získáte rozmixováním čerstvého, zmraženého nebo povařeného ovoce spolu s dochucovacími položkami dle surovin pro jednotlivé druhy nanuků.

3. Na mléčnou část použijte zakysanou smetanu, libovolný jogurt, skyr, mascarpone či tvaroh. Opět promíchejte dle chutí s moučkovým cukrem nebo jiným preferovaným sladidlem.

4. Nakonec připravené směsi vrstvěte do forem. Začněte ovocnou částí a doplňujte mléčnou. Vrstvy můžete následně promíchat nebo je na sebe střídavě pokládat a tvořit tak proužky.

5. Nakonec do nanuků zastrčte dřívka a vložte alespoň na 4 hodiny do mrazáku.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty