×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy
30 minut , Snídaně , Snadné , Česká , Sladká jídla , Vánoce , Vegetariánské ,

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Co budu potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rýžový nákyp s rozinkami pro děti

    Sladká jídla 60 minut
  • Karamelizované palačinky s nutellou

    Sladká jídla nad 60 minut
  • Bramborové lokše s povidly

    Sladká jídla 45 minut