×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Snídaně Snadné Česká Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...
Sladká vaječná omeleta s...

Inspirujte se podobnými recepty