Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy
Ingredience
150 g | vlašských ořechů |
80 g | lískových oříšků |
300 g | vloček |
1 | lžíce lněných semínek |
1 | lžíce chia semínek |
1 | lžíce čerstvé bio citronové kůry |
100 g | másla |
3 | lžíce medu |
3 | lžíce hnědého cukru |
1 | lžička skořice |
hrst sušených jablek | |
100 g | sušených brusnic |
Postup přípravy
Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY