Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Snídaně Snadné Česká Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 balíčky po 125 g
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček

Inspirujte se podobnými recepty