×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Inspirujte se podobnými recepty

Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí medová granola s brusinkami a vlašskými ořechy

Snídaně Snadné Česká Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4 balíčky po 125 g
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

150 g vlašských ořechů
80 g lískových oříšků
300 g vloček
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžíce čerstvé bio citronové kůry
100 g másla
3 lžíce medu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička skořice
hrst sušených jablek
100 g sušených brusnic

Jak na to?

Vlašské i lískové ořechy nahrubo nasekejte a spolu s vločkami a semínky nasypte do mísy. Přidejte strouhanou citronovou kůru a promíchejte.
Máslo a med dejte do malého rendlíku a postupně zahřívejte, až se obě ingredience rozpustí. Dobře promíchané jsou ve chvíli, kdy směs začne pěnit. Poté nalijte na sypké ingredience, posypte cukrem a skořicí a dobře promíchejte, aby se všechno dobře obalilo.
Vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a granolu rovnoměrně rozprostřete. Dejte do trouby předehřáté na 170 °C a zapékejte 15 až 20 minut. Během pečení několikrát promíchejte, aby se granola pěkně opekla ze všech stran. Zhruba v polovině pečení přimíchejte nakrájené jablkové křížaly.
Upečenou granolu nechte vychladnout a teprve poté přidejte brusinky. Granolu naplňte do dobře těsnící nádoby s víkem. Křupavá vydrží jeden měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky...
Zázvorové perníčky se slaným...
Zázvorové perníčky se slaným...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Košíčky se švestkovou náplní a...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč

Inspirujte se podobnými recepty