Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 vejce
2 lžičky hořčice
½ citronu
sůl, pepř
225 ml slunečnicového oleje
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 prolisovaný stroužek česneku

Postup přípravy

1. Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
2. Přidejte 2 lžičky hořčice.
3. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.
4. Opatrně k surovinám přilijte olej.
5. Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1–2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza.
6. Hotovou majonézu spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici.

Pomohl vám recept?
2hodnocení3

Další videorecepty