Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 g choriza
100 g másla
140 g hladké mouky
375 ml mléka
2 lžíce hladkolisté petrželky
2 vejce
160 g čerstvé strouhanky
slunečnicový olej

Postup přípravy

Domácí krokety z choriza jsou skvělé jako chuťovka na domácí párty.

1) Jemně pokrájené chorizo nasucho vysmažte na pánvi. Vyjměte z pánve.

2) Máslo rozpusťte v pánvi, vsypte mouku a minutu opékejte.

3) Pak postupně vlévejte mléko a směs nechte zhoustnout.

4) Vmíchejte chorizo a petrželku.

5) Poté směs rozprostřete do mělkého pekáčku a přiklopené fólií dejte na noc do lednice.

6) Z chorizové směsi postupně odebírejte, tvarujte krokety, obalujte je v extra mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

7) Smažte v oleji dozlatova.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty