Domácí pečené koblihy se zázvorem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy? Tak si je jednoduše upečte.
Nejprve si připravte zázvorový cukr:
1) Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.
2) Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a 1 lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.
3) Přidejte máslo, mouku, mletý muškátový oříšek, vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta.
4) Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka.
5) Pak těsto položte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
6) Poté znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu.
7) Kulatým vykrajovátkem o průměru 6–8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé malým nožem 6x nařízněte od středu k okraji.
8) Poté nechte koblihy ještě půl hodiny kynout.
9) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci, a pak na něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy.
10) Nechte je okapat na ubrousku a obalte nebo poprašte zázvorovým cukrem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí pečené koblihy se zázvorem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Vyzkoušeli jste někdy domácí koblihy? Tak si je jednoduše upečte.
Nejprve si připravte zázvorový cukr:
1) Moučkový cukr přesypte do mísy a opatrně, ale důkladně promíchejte s muškátovým oříškem a mletým zázvorem.
2) Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a 1 lžíci cukru dejte do velké mísy, postavte ji na 10 minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.
3) Přidejte máslo, mouku, mletý muškátový oříšek, vejce a zbylý cukr a vařečkou hněťte do lepivého těsta.
4) Přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a prohněťte dohladka.
5) Pak těsto položte do olejem vytřené mísy, překryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
6) Poté znovu prohněťte a rozválejte do centimetr silného plátu.
7) Kulatým vykrajovátkem o průměru 6–8 cm vykrájejte 10 koleček. Každé malým nožem 6x nařízněte od středu k okraji.
8) Poté nechte koblihy ještě půl hodiny kynout.
9) Vyšší vrstvu oleje rozpalte v hrnci, a pak na něm z obou stran dozlatova osmažte koblihy.
10) Nechte je okapat na ubrousku a obalte nebo poprašte zázvorovým cukrem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio