
Domácí jahodový sirup
Postup přípravy
1. Omyjte 1 kg jahod, očistěte je a rozmixujte. Smíchejte s 1 kg cukru, 2 snítkami nasekané máty a bazalky a nechte 2 dny v chladničce odležet.
2. Přes jemné sítko pak směs přeceďte do hrnce. Přisypte 10 g kyseliny citronové, zahřejte těsně pod bod varu a pak pomocí trychtýře nalijte do sterilizovaných lahví. Uchovejte v chladu. Při podávání s vodou nebo perlivou sodou ozdobte zbylými lístky máty. Stejným způsobem můžete zpracovat podle fantazie jakékoli sezonní ovoce. Děti budou tento sirup milovat.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod