Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg jahod
1 kg cukru krupice
4 snítky čerstvé máty
2 snítky čerstvé bazalky
10 g kyseliny citronové

Postup přípravy

1. Omyjte 1 kg jahod, očistěte je a rozmixujte. Smíchejte s 1 kg cukru, 2 snítkami nasekané máty a bazalky a nechte 2 dny v chladničce odležet.
2. Přes jemné sítko pak směs přeceďte do hrnce. Přisypte 10 g kyseliny citronové, zahřejte těsně pod bod varu a pak pomocí trychtýře nalijte do sterilizovaných lahví. Uchovejte v chladu. Při podávání s vodou nebo perlivou sodou ozdobte zbylými lístky máty. Stejným způsobem můžete zpracovat podle fantazie jakékoli sezonní ovoce. Děti budou tento sirup milovat.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty