
Jahodový džem s vanilkou

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Sladké džemy a polevy
Ingredience
Složení 1 porcí
- Jahody 1 kg
- Vanilkový lusk 1 ks
- Gelfix 2:1 1 ks
- Cukr krupicový 500 g
- Kyselina citronová 3 g
- Jahody 1 kg
- Vanilkový lusk 1 ks
- Gelfix 2:1 1 ks
- Cukr krupicový 500 g
- Kyselina citronová 3 g
Příprava
- 1Jahody odstopkujte, pokrájejte na kousky a vložte do hrnce.
- 2Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte vnitřek nožem a přidejte k jahodám. Promíchejte a nechte 15 minut stát.
- 3Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmíchejte do jahod. Poté minutku povařte, přidejte zbylý cukr (podle chuti) a kyselinu, vařte 10 minut.
- 4Zavařeninou naplňte sklenice, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
- 1Jahody odstopkujte, pokrájejte na kousky a vložte do hrnce.
- 2Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte vnitřek nožem a přidejte k jahodám. Promíchejte a nechte 15 minut stát.
- 3Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmíchejte do jahod. Poté minutku povařte, přidejte zbylý cukr (podle chuti) a kyselinu, vařte 10 minut.
- 4Zavařeninou naplňte sklenice, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.