1
Jahody odstopkujte, pokrájejte na kousky a vložte do hrnce.
2
Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte vnitřek nožem a přidejte k jahodám. Promíchejte a nechte 15 minut stát.
3
Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmíchejte do jahod. Poté minutku povařte, přidejte zbylý cukr (podle chuti) a kyselinu, vařte 10 minut.
4
Zavařeninou naplňte sklenice, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.
1
Jahody odstopkujte, pokrájejte na kousky a vložte do hrnce.
2
Vanilkový lusk rozřízněte, vyškrábněte vnitřek nožem a přidejte k jahodám. Promíchejte a nechte 15 minut stát.
3
Gelfix smíchejte se dvěma lžícemi cukru a rovněž vmíchejte do jahod. Poté minutku povařte, přidejte zbylý cukr (podle chuti) a kyselinu, vařte 10 minut.
4
Zavařeninou naplňte sklenice, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.