
Nadýchané jahodové knedlíky s omáčkou plnou jahod

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Droždí čerstvé 42 g
- Mouka polohrubá 600 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Mléko plnotučné BIO 150 ml
- Olej slunečnicový 30 ml
- Cukr krupicový 50 g
- Jahody 1 kg
- Voda 100 ml
- Droždí čerstvé 42 g
- Mouka polohrubá 600 g
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Mléko plnotučné BIO 150 ml
- Olej slunečnicový 30 ml
- Cukr krupicový 50 g
- Jahody 1 kg
- Voda 100 ml
Příprava
- 1V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
- 2Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
- 3V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
- 4Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.
- 1V míse uhněťte hladké těsto z 42 g rozdrobeného droždí, 550 g polohrubé mouky, špetky soli, 1 vejce, 150 ml mléka, 30 ml oleje, 100 ml vody a 50 g cukru. Mísu s těstem překryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě 40 minut kynout. Mezitím v mixéru rozmixujte 500 g očištěných jahod do hladkého smoothie.
- 2Vykynuté těsto vyklopte na vál pomoučený zbylými 50 g mouky. Vyválejte na 1 cm silný plát a nožem vykrájejte 12 čtverců cca 8 × 8 cm. Zbylých 500 g očištěných jahod po jedné rozdělte doprostřed každého čtverce z těsta a zabalte je pak do kuličky. Nechte ještě 20 minut kynout.
- 3V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní postupně knedlíky. Vařte je 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je propíchněte vidličkou, aby pára vyšla ven, a knedlíky tak zůstaly nadýchané. Postup opakujte, dokud je neuvaříte všechny.
- 4Nakonec do talířů nalijte jahodovou omáčku a vložte do ní připravené nadýchané knedlíky. Hmmm, jsou tak dobré.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.