Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.
2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.
3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.
4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.
5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.
6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.
7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio