×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Tip do kuchyně

 

K burgru doporučujeme podávat domácí hranolky nebo opečené brambory.

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření
burgerové žemle nebo jiné pečivo
lístky čerstvého špenátu k podávání

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3.1 (9)

Tip do kuchyně

 

K burgru doporučujeme podávat domácí hranolky nebo opečené brambory.

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření
burgerové žemle nebo jiné pečivo
lístky čerstvého špenátu k podávání

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty