×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Tip do kuchyně

 

K burgru doporučujeme podávat domácí hranolky nebo opečené brambory.

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření
burgerové žemle nebo jiné pečivo
lístky čerstvého špenátu k podávání

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí hamburger z vinné klobásy s karamelizovanou cibulkou

Hlavní chod Snadné Česká Smažení Tymián Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3 (10)

Tip do kuchyně

 

K burgru doporučujeme podávat domácí hranolky nebo opečené brambory.

Co budete potřebovat

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření
burgerové žemle nebo jiné pečivo
lístky čerstvého špenátu k podávání

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty