Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na karamelizovanou cibulku
3 lžíce oleje
3 cibule, na kolečka
sůl
2 lžíce cukru
50–100 ml bílého vína
2 lžíce balzamikového octa
Na burgery
800 g vinné klobásy
4 lístky šalvěje, nadrcené
lžičky sušeného tymiánu
strouhaná kůra z 1 citronu
2 stroužky česneku, drcené
1 velký bílek
olej na potření
burgerové žemle nebo jiné pečivo
lístky čerstvého špenátu k podávání

Postup přípravy

1) Nejdřív si připravte karamelizovanou cibulku. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, osolte a na mírném ohni opékejte, až zesklovatí.

2) Pak cibuli zasypte cukrem a opékejte, aby zezlátla.

3) Teprve potom podlijte trochou vína smíchaného s balzamikovým octem. Za občasného míchání nechte pod pokličkou karamelizovat asi 15 minut.

4) Mezitím si připravte burgery. Obsah klobásy vymáčkněte ze střívka a smíchejte ho s bylinkami, citronovou kůrou, česnekem a bílkem.

5) Vytvarujte placičky, potřete je olejem a grilujte v troubě nebo v kontaktním grilu přibližně 4 minuty z každé strany, aby byly zlatohnědé a propečené.

6) V grilu rozpečte i rozpůlené žemle.

7) Křupavé žemle naplňte lístky špenátu, grilovanými burgery a karamelizovanou cibulkou.

Pomohl vám recept?
13hodnocení3

Další videorecepty