Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí bylinkové máslo 3× jinak

Domácí bylinkové máslo 3× jinak

Domácí bylinková másla dodají čerstvou chuť a jarní energii téměř každému pokrmu. Zkuste je na pečené maso, na dušenou zeleninu nebo jen tak namazat na čerstvý křupavý chleba.

Ingredience

250 g másla
50 g čerstvé pažitky
1 stroužek česneku
1 limeta
sůl
pepř
250 g másla
2 stroužky česneku
10 g čerstvého rozmarýnu
10 g čerstvého tymiánu
10 g čerstvé pažitky
sůl
pepř
250 g másla
1 stroužek česneku
100 g sušených rajčat v oleji
1 hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Oloupejte stroužky česneku a nasekejte přísady na vámi vybranou příchuť másla na velmi jemno.

2. Ve větší míse ručním mixérem ušlehejte máslo a všechny přísady na dané máslo. Osolte a opepřete dle chuti. U limety vymačkejte šťávu a můžete použít také nastrouhanou kůru.

3. Směs másla a dalších surovin přeneste na dostatečně velký kus potravinářské fólie a srolujte ve válec. Oba konce pevně zatočte a dejte do lednice chladit alespoň na 1 hodinu.

4. Vychlazené máslo je připravené k podávání. Ať vám chutná.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty