Domácí burgerové housky
Ingredience
1 | lžíce cukru |
2 | lžičky sušeného droždí |
320 g | hladké mouky |
3 | vejce |
30 g | másla |
1/2 | lžičky soli |
Postup přípravy
V 70 ml vlažné vody rozpusťte cukr a droždí a nechte v teple vzejít.
K mouce přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo, sůl a hotový kvásek. Propracujte na vláčné těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidejte jednu až dvě lžíce vody. Alespoň pět minut důkladně hněťte. Uhlaďte do bochánku a nechte v zakryté míse zhruba hodinu kynout.
Troubu předehřejte na 220 °C.
Vykynuté těsto ještě jednou promačkejte a pak rozdělte na potřebný počet kusů. Počítejte s tím, že pečením těsto zhruba zdvojnásobí objem. Vytvarujte hladké bulky a dejte na plech. Přikryjte volně potravinářskou fólií potřenou olejem a nechte ještě kynout.
Odstraňte z plechu fólii, bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 10 minut dozlatova.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY