Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce cukru
2 lžičky sušeného droždí
320 g hladké mouky
3 vejce
30 g másla
1/2 lžičky soli

Postup přípravy

V 70 ml vlažné vody rozpusťte cukr a droždí a nechte v teple vzejít.
K mouce přidejte dvě vejce, rozpuštěné máslo, sůl a hotový kvásek. Propracujte na vláčné těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidejte jednu až dvě lžíce vody. Alespoň pět minut důkladně hněťte. Uhlaďte do bochánku a nechte v zakryté míse zhruba hodinu kynout.
Troubu předehřejte na 220 °C.
Vykynuté těsto ještě jednou promačkejte a pak rozdělte na potřebný počet kusů. Počítejte s tím, že pečením těsto zhruba zdvojnásobí objem. Vytvarujte hladké bulky a dejte na plech. Přikryjte volně potravinářskou fólií potřenou olejem a nechte ještě kynout.
Odstraňte z plechu fólii, bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte 10 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
13hodnocení3

Další videorecepty