×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Domácí borůvková zmrzlina

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Domácí borůvková zmrzlina

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také podobný recept na domácí vanilkovou zmrzlinu.

Co budete potřebovat

375 ml mléka
375 ml husté smetany ke šlehání
6 žloutků
195 g krupicového cukru
500 g mražených borůvek
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Už jste si někdy doma připravovali vlastní zmrzlinu? Zde je originální recept na domácí borůvkovou zmrzlinu. Určitě vyzkoušejte.

1) Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mra­záku.

2) Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu, přiveďte k varu, a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.

3) Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.

4) V rendlíku svařte 500 g mrazených borůvek, 55 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy do hustší hmoty a přimíchejte k základu zmrzliny.

5) Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.

6) Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí borůvková zmrzlina

Dezert Snadné Česká Zmrzlina Párty Mražení a zachlazování Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 3.5 (20)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte také podobný recept na domácí vanilkovou zmrzlinu.

Co budete potřebovat

375 ml mléka
375 ml husté smetany ke šlehání
6 žloutků
195 g krupicového cukru
500 g mražených borůvek
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Už jste si někdy doma připravovali vlastní zmrzlinu? Zde je originální recept na domácí borůvkovou zmrzlinu. Určitě vyzkoušejte.

1) Kovový rendlík o objemu asi litr a čtvrt pořádně vychlaďte v mra­záku.

2) Pak do rendlíku vlijte mléko a smetanu, přiveďte k varu, a poté odstavte a nechte 5 minut chladnout.

3) Žloutky a cukr vyšlehejte do světlé a velmi nadýchané pěny – pomůže i zmrzlině být nadýchaná a hladká. Pak vmíchejte do smetanové směsi v rendlíku.

4) V rendlíku svařte 500 g mrazených borůvek, 55 g krupicového cukru a 2 lžíce citronové šťávy do hustší hmoty a přimíchejte k základu zmrzliny.

5) Přelijte do čistého hrnce a za občasného míchání zahřívejte na co nejnižším plameni asi 20 minut, aby směs zhoustla a udržela se na vařečce.

6) Zhoustlou směs poté přendejte do mísy, přetáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechte 30 minut chladnout. Pak dejte na 2 hodiny do chladničky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty