Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dobře naložené ředkvičky

Dobře naložené ředkvičky

Nakládané ředkvičky vydrží v lednici čerstvé až dva týdny. Vyzkoušejte je přidat do salátů, masových sendvičů nebo mexických jídel, třeba plněných tacos. Jako chuťovka doplní také sýrové či uzeninové prkénko.

Ingredience

15 ředkviček
250 ml vody
50 ml jablečného octa
20 g třtinového cukru
sůl

Postup přípravy

1. Ředkvičky zbavte lístků, očistěte a nakrájejte na tenké plátky, buď pomocí mandolíny, nebo ostrým nožem.

2. V rendlíku přiveďte k varu 250 ml vody.

3. Pak do vařící vody přidejte 50 ml jablečného octa, cukr a špetku soli. Vše vařte po dobu 5 minut.

4. Do dobře vymyté sklenice vložte nakrájené ředkvičky, zalijte připraveným nálevem, zhruba 4 mm pod okraj, zavřete a nechte asi hodinu odležet. Pak uložte do lednice. Ředkvičky se postupně zbarví do světle růžové barvy. Uvidíte, že budou chutnat.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty