×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dip z pečeného lilku
30 minut , Příloha , Velmi snadné , Česká , Dipy, zálivky a marinády , Pečení ,

Dip z pečeného lilku

Co budu potřebovat

2 lilky
100 ml bílého jogurtu
4 lžíce lučiny
šťáva z ½ citronu
2 stroužky česneku
1 zelená chilli paprička
sůl
olivový olej
libanonský chleba

Jak na to?

Lilky dejte na 20 minut péct do trouby rozpálené na 200 °C. Pak oloupejte puchýřkovitou kůži a dužinu nasekejte a rozmixujte spolu s jogurtem, lučinou, šťávou z citronu, česnekem a chilli. Podle chuti osolte. Podávejte zastříknuté olejem, s libanonským chlebem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pečené šátečky s masovou náplní

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Salát z lilku (Gaji namul)

    Saláty 60 minut
  • Grilované lilky s bazalkovým jogurtem

    Předkrm 30 minut