Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 pizza těsto Albert
80 g mascarpone
30 ml smetany na vaření (12 %)
sůl
80 g eidamu – bloček
4 plátky šunky
8 cherry rajčátek
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, tedy asi 250 °C. Těsto rozložte na pracovní plochu poprášenou moukou a nožem z něj vykrojte 2 zhruba stejně velké ovály.

2. Ve středně velké misce rozšlehejte mascarpone se smetanou a osolte.

3. Pizzy přesuňte na plech s pečicím papírem. Potřete je mascarpone směsí, posypte nastrouhaným eidamem a poklaďte smotanými plátky šunky. Obložte rozpůlenými rajčátky a vložte do trouby.

4. Pečte, dokud okraje nezezlátnou, kolem 10 minut. Hotovou horkou pizzu ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty