Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

15 plátků bílého toastového chleba, den starého
50 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
600 ml mléka
3 vejce, prošlehaná + 2 žloutky
špetka soli
50 g krupicového cukru
1 a ½ lžičky mleté skořice
1 balíček datlí, nakrájených na kousky

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Chleba rozkrájejte na větší kousky. Na dno máslem vymazané formy dejte vrstvu chleba, posypte polovinou datlí, přidejte další vrstvu chleba, zbytek datlí a zakončete opět vrstvou chleba. Zalijte rovnoměrně máslem. Mléko, vajíčka, sůl, cukr a skořici prošlehejte a nalijte do formy. Nechte alespoň 10 minut pořádně vsáknout do chleba. Pečte 35 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty