
Ďábelské topinky
Ingredience
450 g | hovězí roštěné nebo jiného |
steakového masa, na proužky | |
sůl a mletý pepř | |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
1 | cibule, na kolečka |
1 | chilli paprička, zbavená semínek, |
nakrájená na proužky | |
1 | červená paprika, nakrájená na proužky |
Na marinádu | |
---|---|
5 | lžic červeného vína |
1 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžička třtinového cukru |
Na česnekové topinky | |
4 | krajíce chleba, opečené v toustovači |
50 g | másla |
1 | stroužek česneku, prolisovaný + sůl |
Postup přípravy
Na marinádu smíchejte víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Maso osolte a opepřete, pak ho obalte v marinádě. V pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni na něm opečte do zlaté barvy cibuli. Vyjměte ji z pánve a odložte. Do pánve vhoďte marinované maso a chilli papričku s paprikou. Opékejte 1–2 minuty, pak přidejte zbylou marinádu a nechte ji na mase a paprice zhoustnout.
Chleba opečte v toustovači. Máslo utřete s česnekem a solí. Potřete jím čerstvě opečený chléb, přidejte ďábelskou směs a posypte opečenou cibulí.
Pomohl vám recept?
14hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod