×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ďábelské topinky
30 minut , Snadné ,

Ďábelské topinky

Co budu potřebovat

450 g hovězí roštěné nebo jiného
steakového masa, na proužky
sůl a mletý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, na kolečka
1 chilli paprička, zbavená semínek,
nakrájená na proužky
1 červená paprika, nakrájená na proužky
Na marinádu
5 lžic červeného vína
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička třtinového cukru
Na česnekové topinky
4 krajíce chleba, opečené v toustovači
50 g másla
1 stroužek česneku, prolisovaný + sůl

Jak na to?

Na marinádu smíchejte víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Maso osolte a opepřete, pak ho obalte v marinádě. V pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni na něm opečte do zlaté barvy cibuli. Vyjměte ji z pánve a odložte. Do pánve vhoďte marinované maso a chilli papričku s paprikou. Opékejte 1–2 minuty, pak přidejte zbylou marinádu a nechte ji na mase a paprice zhoustnout.
Chleba opečte v toustovači. Máslo utřete s česnekem a solí. Potřete jím čerstvě opečený chléb, přidejte ďábelskou směs a posypte opečenou cibulí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

    Dorty nad 60 minut
  • Blumy s ořechy a pomerančem

    Zavařeniny nad 60 minut
  • Cibulovo-jablečné čatní

    Zavařeniny 60 minut