Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cupcaky s bílou čokoládou

Cupcaky s bílou čokoládou

Snadné Dezert Počet porcí: na 12 košíčků Magazín 3/2016
Snadné Dezert Počet porcí: na 12 košíčků Magazín 3/2016

Ingredience

125 g hladké mouky
100 g mletých mandlí
1 lžička kypřicího prášku
225 g másla, změklého
225 g krupicového cukru
špetka soli
semínka z ½ vanilkového lusku
4 vejce, pokojové teploty
NA OZDOBU
100 g bílé čokolády
125 g čerstvého krémového sýra
3 lžíce změklého másla
100 g moučkového cukru
1 tabulka tmavé nebo mléčné čokolády
24–36 barevných čokoládových vajíček

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Smíchejte mouku, mandle a kypřicí prášek. Do jiné mísy dejte máslo, cukr, sůl a vanilková semínka a šlehejte do světlé pěny.
Promíchaná vejce pomalu za stálých otáček šlehače přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte zhruba 15–20 minut, pak vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Mezitím připravte krém. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte ji trochu zchladnout.
V misce vyšlehejte máslo se sýrem na krém a pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a cukr a aspoň 3 minuty šlehejte do nadýchaného krému. Krém přesuňte do cukrářského nebo pevného igelitového sáčku s ustřiženým rohem a ozdobte jím cupcaky.
Škrabkou na zeleninu nastrouhejte hobliny z čokolády a posypte jimi cupcaky. Nakonec ozdobte čokoládovými vajíčky.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty