
Cupcaky s bílou čokoládou
Ingredience
125 g | hladké mouky |
100 g | mletých mandlí |
1 | lžička kypřicího prášku |
225 g | másla, změklého |
225 g | krupicového cukru |
špetka soli | |
semínka z ½ vanilkového lusku | |
4 | vejce, pokojové teploty |
NA OZDOBU | |
100 g | bílé čokolády |
125 g | čerstvého krémového sýra |
3 | lžíce změklého másla |
100 g | moučkového cukru |
1 | tabulka tmavé nebo mléčné čokolády |
24–36 | barevných čokoládových vajíček |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Smíchejte mouku, mandle a kypřicí prášek. Do jiné mísy dejte máslo, cukr, sůl a vanilková semínka a šlehejte do světlé pěny.
Promíchaná vejce pomalu za stálých otáček šlehače přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte zhruba 15–20 minut, pak vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
Mezitím připravte krém. Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a nechte ji trochu zchladnout.
V misce vyšlehejte máslo se sýrem na krém a pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a cukr a aspoň 3 minuty šlehejte do nadýchaného krému. Krém přesuňte do cukrářského nebo pevného igelitového sáčku s ustřiženým rohem a ozdobte jím cupcaky.
Škrabkou na zeleninu nastrouhejte hobliny z čokolády a posypte jimi cupcaky. Nakonec ozdobte čokoládovými vajíčky.