Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Cuketový slaný koláč s žampiony a sýrem

Další recepty a články

Zapečené rané brambůrky s...
Zapečené rané...
Zapečené rané brambůrky s...
Zapečené rané brambůrky s...

Cuketový slaný koláč s žampiony a sýrem

Co budete potřebovat

1 listové těsto
100 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce medu
1⁄2 pórku
1⁄2 cukety
4 žampiony zahradní Albert
1 citron
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 vejce
2 snítky čerstvého kopru

Jak na to?

1. Rozprostřete listové těsto, ukrojte z něho co největší čtverec a zbytek těsta schovejte na zdobení. V misce smíchejte sýr s medem a potřete listové těsto.

2. Očistěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony na tenké plátky. Všechnu zeleninu vyskládejte do kruhů na listové těsto. Zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.

3. Kraje listového těsta složte kolem dokola směrem dovnitř tak, aby vám vznikl cca 2–3 cm široký okraj do kruhu. Rozmíchejte vejce a mašlovačkou jím potřete okraje. Ze zbytku listového těsta vykrájejte lístky a rozšlehanými vejci je nalepte na okraj koláče a ještě potřete i ty.

4. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketový slaný koláč s žampiony a sýrem

Svačina Velmi snadné Rychlé recepty Vegetariánské Magazín 6/2021
(0)

Co budete potřebovat

1 listové těsto
100 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce medu
1⁄2 pórku
1⁄2 cukety
4 žampiony zahradní Albert
1 citron
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 vejce
2 snítky čerstvého kopru

Jak na to?

1. Rozprostřete listové těsto, ukrojte z něho co největší čtverec a zbytek těsta schovejte na zdobení. V misce smíchejte sýr s medem a potřete listové těsto.

2. Očistěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony na tenké plátky. Všechnu zeleninu vyskládejte do kruhů na listové těsto. Zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.

3. Kraje listového těsta složte kolem dokola směrem dovnitř tak, aby vám vznikl cca 2–3 cm široký okraj do kruhu. Rozmíchejte vejce a mašlovačkou jím potřete okraje. Ze zbytku listového těsta vykrájejte lístky a rozšlehanými vejci je nalepte na okraj koláče a ještě potřete i ty.

4. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Zapečené rané brambůrky s...
Zapečené rané brambůrky s...
Zapečené rané brambůrky s...
Zapečené rané brambůrky s...

Inspirujte se podobnými recepty