
Cuketový slaný koláč s žampiony a sýrem
Postup přípravy
1. Rozprostřete listové těsto, ukrojte z něho co největší čtverec a zbytek těsta schovejte na zdobení. V misce smíchejte sýr s medem a potřete listové těsto.
2. Očistěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony na tenké plátky. Všechnu zeleninu vyskládejte do kruhů na listové těsto. Zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.
3. Kraje listového těsta složte kolem dokola směrem dovnitř tak, aby vám vznikl cca 2–3 cm široký okraj do kruhu. Rozmíchejte vejce a mašlovačkou jím potřete okraje. Ze zbytku listového těsta vykrájejte lístky a rozšlehanými vejci je nalepte na okraj koláče a ještě potřete i ty.
4. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.