Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 listové těsto
100 g čerstvého smetanového sýra
2 lžíce medu
1⁄2 pórku
1⁄2 cukety
4 žampiony zahradní Albert
1 citron
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 vejce
2 snítky čerstvého kopru

Postup přípravy

1. Rozprostřete listové těsto, ukrojte z něho co největší čtverec a zbytek těsta schovejte na zdobení. V misce smíchejte sýr s medem a potřete listové těsto.

2. Očistěný pórek nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony na tenké plátky. Všechnu zeleninu vyskládejte do kruhů na listové těsto. Zakapejte citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.

3. Kraje listového těsta složte kolem dokola směrem dovnitř tak, aby vám vznikl cca 2–3 cm široký okraj do kruhu. Rozmíchejte vejce a mašlovačkou jím potřete okraje. Ze zbytku listového těsta vykrájejte lístky a rozšlehanými vejci je nalepte na okraj koláče a ještě potřete i ty.

4. Koláč vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty