×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketové placičky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Cuketové placičky

Co budete potřebovat

1 těsto dle základního rozpisu
500 g cukety, nastrouhané
150 g tofu, nastrouhaného
5 jarních cibulek, tence pokrájených
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 lžíce bazalkových lístků
olej na smažení
tzatziki a skrojky citronu k podávání
Na základní těsto:
85 g polohrubé mouky
1–2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
125 ml mléka

Jak na to?

Těsto udělejte podle základního rozpisu (Mouku nasypte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva. Vejce našlehejte v mléce a pak mokrou směs přilévejte k suché a umíchejte do hladkého těsta. Pak dle konkrétních receptů přidávejte další ingredience.) a vmíchejte k němu nastrouhanou, vymačkanou cuketu, tofu, jarní cibulky, petrželku a bazalku. Z těsta postupně odebírejte a na rozpáleném oleji usmažte asi 12 placiček. Smažte je vždy 3 minuty z každé strany. Servírujte s tzatziki a skrojky citronu.
Tip - Oleje nepoužívejte mnoho – zhruba 1 lžíci na každou várku smažení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketové placičky

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Bazalka , Petržel kadeřavá Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (43)

Co budete potřebovat

1 těsto dle základního rozpisu
500 g cukety, nastrouhané
150 g tofu, nastrouhaného
5 jarních cibulek, tence pokrájených
2 hrsti hladkolisté petrželky
2 lžíce bazalkových lístků
olej na smažení
tzatziki a skrojky citronu k podávání
Na základní těsto:
85 g polohrubé mouky
1–2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
125 ml mléka

Jak na to?

Těsto udělejte podle základního rozpisu (Mouku nasypte do mísy, smíchejte ji s práškem do pečiva. Vejce našlehejte v mléce a pak mokrou směs přilévejte k suché a umíchejte do hladkého těsta. Pak dle konkrétních receptů přidávejte další ingredience.) a vmíchejte k němu nastrouhanou, vymačkanou cuketu, tofu, jarní cibulky, petrželku a bazalku. Z těsta postupně odebírejte a na rozpáleném oleji usmažte asi 12 placiček. Smažte je vždy 3 minuty z každé strany. Servírujte s tzatziki a skrojky citronu.
Tip - Oleje nepoužívejte mnoho – zhruba 1 lžíci na každou várku smažení.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty