Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

750 g cukety
2 větší rajčata
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Postup přípravy

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.

Pomohl vám recept?
23hodnocení4

Další videorecepty