
Cuketová polévka se sýrovými nočky
Ingredience
750 g | cukety |
2 | větší rajčata |
2 | střední kořenové petržele |
1 | kostka slepičího bujonu BASIC |
1 | lžíce olivového oleje AQ |
pepř a sůl | |
lístky bazalky k podávání | |
Na nočky | |
---|---|
1 | vejce BASIC |
3 | lžíce nastrouhaného ementálu |
2 | stroužky česneku, utřené se solí |
1 | lžíce jemně nasekané petrželky |
2–3 | lžíce hrubé mouky BASIC |
Postup přípravy
Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.
Pomohl vám recept?
23hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod