×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Cuketová polévka se sýrovými nočky

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Cuketová polévka se sýrovými nočky

Co budete potřebovat

750 g cukety
2 větší rajčata
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Jak na to?

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová polévka se sýrovými nočky

Polévka Snadné Vaření Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4.2 (13)

Co budete potřebovat

750 g cukety
2 větší rajčata
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Jak na to?

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty