×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketová polévka se sýrovými nočky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Cuketová polévka se sýrovými nočky

Co budete potřebovat

750 g cukety
2 větší rajčata
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Jak na to?

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová polévka se sýrovými nočky

Polévka Snadné Vaření Bazalka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (15)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

750 g cukety
2 větší rajčata
2 střední kořenové petržele
1 kostka slepičího bujonu BASIC
1 lžíce olivového oleje AQ
pepř a sůl
lístky bazalky k podávání
Na nočky
1 vejce BASIC
3 lžíce nastrouhaného ementálu
2 stroužky česneku, utřené se solí
1 lžíce jemně nasekané petrželky
2–3 lžíce hrubé mouky BASIC

Jak na to?

Zeleninu očistěte, nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce s 500 ml vroucí vody.
Přidejte bujon a vařte doměkka. Mezitím si připravte nočky – smíchejte všechny suroviny v uvedeném pořadí, vznikne tužší těsto.
Polévku stáhněte z plamene a rozmixujte dohladka. Vraťte na plotýnku, vmíchejte olej, dochuťte pepřem, solí a znovu přiveďte k varu.
Z těsta na nočky ukrajujte lžičkou malé kousky a zavařte je. Polévku stáhněte z plamene, nechte ji chvilku odstát.
Ozdobte nasekanými lístky bazalky a podávejte. Těm, kdo mají rádi ostřejší chuť, dolaďte polévku chilli kořením.
Přidat můžete třeba i slunečnicová nebo dýňová semínka.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.