Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
3 stroužky česneku
900 g cukety
1 lžička sušeného oregana
800 ml zeleninového vývaru
100 g roquefortu
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvé oregano
kmínový chléb

Postup přípravy

Olej a máslo rozehřejte v hrnci, při­sypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Měla by jen změknout, ne se zabarvit. Poté přidejte česnek, cuketu a sušené oregano. Za stálého míchání opé­kejte 10 minut. Vlijte vývar, přiklopte a na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte sýr, nechte jej rozehřát a pak polévku rozmixujte. Vlijte většinu smetany, zahřejte, podle chuti osol­te a opepřete. Podávejte zastříknuté zbytkem smetany, ozdobené dalším sýrem a čerstvým oreganem. Nejlépe s kmínovým chlebem.
Tip - Na piknik vezměte polévku v termosce. Teprve až na místě ji ozdobte smetanou a sýrem.

Pomohl vám recept?
30hodnocení4

Další videorecepty