×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cuketová polévka s roquefortem

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Cuketová polévka s roquefortem

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
3 stroužky česneku
900 g cukety
1 lžička sušeného oregana
800 ml zeleninového vývaru
100 g roquefortu
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvé oregano
kmínový chléb

Jak na to?

Olej a máslo rozehřejte v hrnci, při­sypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Měla by jen změknout, ne se zabarvit. Poté přidejte česnek, cuketu a sušené oregano. Za stálého míchání opé­kejte 10 minut. Vlijte vývar, přiklopte a na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte sýr, nechte jej rozehřát a pak polévku rozmixujte. Vlijte většinu smetany, zahřejte, podle chuti osol­te a opepřete. Podávejte zastříknuté zbytkem smetany, ozdobené dalším sýrem a čerstvým oreganem. Nejlépe s kmínovým chlebem.
Tip - Na piknik vezměte polévku v termosce. Teprve až na místě ji ozdobte smetanou a sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketová polévka s roquefortem

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
3 stroužky česneku
900 g cukety
1 lžička sušeného oregana
800 ml zeleninového vývaru
100 g roquefortu
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
čerstvé oregano
kmínový chléb

Jak na to?

Olej a máslo rozehřejte v hrnci, při­sypte cibuli a asi 5 minut ji opékejte. Měla by jen změknout, ne se zabarvit. Poté přidejte česnek, cuketu a sušené oregano. Za stálého míchání opé­kejte 10 minut. Vlijte vývar, přiklopte a na mírném ohni vařte asi půl hodiny. Přidejte sýr, nechte jej rozehřát a pak polévku rozmixujte. Vlijte většinu smetany, zahřejte, podle chuti osol­te a opepřete. Podávejte zastříknuté zbytkem smetany, ozdobené dalším sýrem a čerstvým oreganem. Nejlépe s kmínovým chlebem.
Tip - Na piknik vezměte polévku v termosce. Teprve až na místě ji ozdobte smetanou a sýrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty