
Crostini se sýrem farmbrie a karamelizovanou cibulkou
Crostini jsou italské zapečené chlebíčky, často podávané jako předkrm. Připravte si je třeba během silvestrovských oslav.

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Silvestr
Předkrm
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 35 g
- Cibule 3 ks
- Balzamikový ocet 1 plž
- Sůl
- Jedlá soda 1/2 člž
- Cukr třtinový 1 člž
- Hruška 1 ks
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Bageta 1 ks
- Sýr brie 200 g
- Petrželka čerstvá 4 snít.
- Máslo 35 g
- Cibule 3 ks
- Balzamikový ocet 1 plž
- Sůl
- Jedlá soda 1/2 člž
- Cukr třtinový 1 člž
- Hruška 1 ks
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Bageta 1 ks
- Sýr brie 200 g
- Petrželka čerstvá 4 snít.
Příprava
- 1Na pánvi rozpusťte 15 g másla. Oloupejte 3 cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Cibuli prosolte a promíchejte. Vsypte ji do pánve a restujte na mírném stupni ohřevu. Vždy po 5 minutách promíchejte. Přidejte ½ lžičky jedlé sody a dobře promíchejte se směsí. Až bude cibulka měkká a lepkavá, vmíchejte lžíci balzamikového octa a lžičku třtinového cukru. Povařte 2 minuty a nechte cibuli zchladnout.
- 2Bagetu nakrájejte našikmo na tenké plátky. Na pánvi rozpusťte zbylých 20 g másla a plátky bagetky na másle opečte z obou stran. Hrušku omyjte, rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na každou bagetku dejte dva plátky hrušky. Pak nakrájejte sýr farmbrie na tenké plátky a položte je na plátky hrušky.
- 3Nakonec na sýr přidejte trošku karamelizované cibulky a ozdobte čerstvými bylinkami. Jednohubky propíchněte párátkem, které udrží vrstvy u sebe. Se sýrem farmbrie jsou tak dobré.
- 1Na pánvi rozpusťte 15 g másla. Oloupejte 3 cibule a nakrájejte je na tenké proužky. Cibuli prosolte a promíchejte. Vsypte ji do pánve a restujte na mírném stupni ohřevu. Vždy po 5 minutách promíchejte. Přidejte ½ lžičky jedlé sody a dobře promíchejte se směsí. Až bude cibulka měkká a lepkavá, vmíchejte lžíci balzamikového octa a lžičku třtinového cukru. Povařte 2 minuty a nechte cibuli zchladnout.
- 2Bagetu nakrájejte našikmo na tenké plátky. Na pánvi rozpusťte zbylých 20 g másla a plátky bagetky na másle opečte z obou stran. Hrušku omyjte, rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na každou bagetku dejte dva plátky hrušky. Pak nakrájejte sýr farmbrie na tenké plátky a položte je na plátky hrušky.
- 3Nakonec na sýr přidejte trošku karamelizované cibulky a ozdobte čerstvými bylinkami. Jednohubky propíchněte párátkem, které udrží vrstvy u sebe. Se sýrem farmbrie jsou tak dobré.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o sýru Farmbrie měli vědět: Sýr Farmbrie je v Albertu vyráběný podle originální receptury s nejkvalitnějšími ingrediencemi. Základem je kravské mléko z francouzské Normandie. Vyznačuje se plnou a zralou chutí. Podává se při pokojové teplotě.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.