×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cranachan – skotský dezert
30 minut , Snadné , Česká ,

Cranachan – skotský dezert

Co budu potřebovat

2 lžíce ovesných vloček
300 g malin
1 lžíce moučkového cukru
350 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
2 lžíce whisky
2 lžíce tekutého medu Nyní v akci

Jak na to?

V troubě na plechu nebo nasucho v pánvi pražte ovesné vločky tak dlouho, až začnou oříškově vonět. Nechte vychladnout. Maliny propasírujte přes síto (pár si jich nechte na ozdobu) a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vmíchejte do ní whisky, med a došlehejte dotuha. Přimíchejte vločky – i těch si trochu nechte na ozdobu. Do sklenic střídavě vrstvěte malinové pyré a šlehačku. Nakonec ozdobte celými malinami a posypte vločkami. Podávejte vychlazené.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %
  • současná cena: 139,90 cena před slevou: 189,00
    sleva: −25 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj