Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Cranachan – skotský dezert

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Cranachan – skotský dezert

Co budete potřebovat

2 lžíce ovesných vloček
300 g malin
1 lžíce moučkového cukru
350 ml smetany ke šlehání
2 lžíce whisky
2 lžíce tekutého medu

Jak na to?

V troubě na plechu nebo nasucho v pánvi pražte ovesné vločky tak dlouho, až začnou oříškově vonět. Nechte vychladnout. Maliny propasírujte přes síto (pár si jich nechte na ozdobu) a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vmíchejte do ní whisky, med a došlehejte dotuha. Přimíchejte vločky – i těch si trochu nechte na ozdobu. Do sklenic střídavě vrstvěte malinové pyré a šlehačku. Nakonec ozdobte celými malinami a posypte vločkami. Podávejte vychlazené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cranachan – skotský dezert

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 lžíce ovesných vloček
300 g malin
1 lžíce moučkového cukru
350 ml smetany ke šlehání
2 lžíce whisky
2 lžíce tekutého medu

Jak na to?

V troubě na plechu nebo nasucho v pánvi pražte ovesné vločky tak dlouho, až začnou oříškově vonět. Nechte vychladnout. Maliny propasírujte přes síto (pár si jich nechte na ozdobu) a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vmíchejte do ní whisky, med a došlehejte dotuha. Přimíchejte vločky – i těch si trochu nechte na ozdobu. Do sklenic střídavě vrstvěte malinové pyré a šlehačku. Nakonec ozdobte celými malinami a posypte vločkami. Podávejte vychlazené.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty