Cranachan – skotský dezert
Ingredience
2 | lžíce ovesných vloček |
300 g | malin |
1 | lžíce moučkového cukru |
350 ml | smetany ke šlehání |
2 | lžíce whisky |
2 | lžíce tekutého medu |
Postup přípravy
V troubě na plechu nebo nasucho v pánvi pražte ovesné vločky tak dlouho, až začnou oříškově vonět. Nechte vychladnout. Maliny propasírujte přes síto (pár si jich nechte na ozdobu) a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vmíchejte do ní whisky, med a došlehejte dotuha. Přimíchejte vločky – i těch si trochu nechte na ozdobu. Do sklenic střídavě vrstvěte malinové pyré a šlehačku. Nakonec ozdobte celými malinami a posypte vločkami. Podávejte vychlazené.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY