Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce ovesných vloček
300 g malin
1 lžíce moučkového cukru
350 ml smetany ke šlehání
2 lžíce whisky
2 lžíce tekutého medu

Postup přípravy

V troubě na plechu nebo nasucho v pánvi pražte ovesné vločky tak dlouho, až začnou oříškově vonět. Nechte vychladnout. Maliny propasírujte přes síto (pár si jich nechte na ozdobu) a podle chuti oslaďte moučkovým cukrem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vmíchejte do ní whisky, med a došlehejte dotuha. Přimíchejte vločky – i těch si trochu nechte na ozdobu. Do sklenic střídavě vrstvěte malinové pyré a šlehačku. Nakonec ozdobte celými malinami a posypte vločkami. Podávejte vychlazené.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty