Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Cordon bleu francouzský řízek

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Cordon bleu francouzský řízek

Co budete potřebovat

3 batáty
3 brambory typu C
sůl
25 g másla
170 ml plnotučného mléka
600 g krůtích prsních řízků Česká chuť
100 g vepřové šunky
100 g sýra eidam 45%, plátky
100 g hladké mouky
2 vejce
200 g strouhanky
80 ml slunečnicového oleje
225 ml tatarské omáčky
½ hrsti pažitky

Jak na to?

1. Oloupané batáty i brambory pokrájejte na kousky a vařte v osolené vodě 15 minut. Sceďte. K bramborám přidejte máslo, 150 ml ohřátého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2. Maso rozkrájejte na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Osolte a vyskládejte plátky šunky a sýra. Plátky přeložte napůl náplní dovnitř a okraje pořádně přimáčkněte. Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni. Rozpalte olej a smažte řízky zhruba 5 minut z každé strany.
4. V misce promíchejte tatarskou omáčku se zbylým mlékem a 2 lžícemi nasekané pažitky.
5. Řízky podávejte s pyré posypaným pažitkou a tatarskou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cordon bleu francouzský řízek

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 1/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)
Název pochází z 19. století a znamená „modrá stuha“. Byla udělována jako ocenění významným osobnostem, a protože se skládala z několika vrstev, dostala po ní jméno i tato pochoutka.

Co budete potřebovat

3 batáty
3 brambory typu C
sůl
25 g másla
170 ml plnotučného mléka
600 g krůtích prsních řízků Česká chuť
100 g vepřové šunky
100 g sýra eidam 45%, plátky
100 g hladké mouky
2 vejce
200 g strouhanky
80 ml slunečnicového oleje
225 ml tatarské omáčky
½ hrsti pažitky

Jak na to?

1. Oloupané batáty i brambory pokrájejte na kousky a vařte v osolené vodě 15 minut. Sceďte. K bramborám přidejte máslo, 150 ml ohřátého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2. Maso rozkrájejte na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Osolte a vyskládejte plátky šunky a sýra. Plátky přeložte napůl náplní dovnitř a okraje pořádně přimáčkněte. Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni. Rozpalte olej a smažte řízky zhruba 5 minut z každé strany.
4. V misce promíchejte tatarskou omáčku se zbylým mlékem a 2 lžícemi nasekané pažitky.
5. Řízky podávejte s pyré posypaným pažitkou a tatarskou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty