Francouzský cordon bleu – řízek s batátovým pyré
Co budete potřebovat na cordon bleu s batátovým pyré
3 | batáty |
3 | brambory typu C |
sůl | |
25 g | másla |
170 ml | plnotučného mléka |
600 g | krůtích prsních řízků Česká chuť |
100 g | vepřové šunky |
100 g | sýra eidam 45%, plátky |
100 g | hladké mouky |
2 | vejce |
200 g | strouhanky |
80 ml | slunečnicového oleje |
225 ml | tatarské omáčky |
½ | hrsti pažitky |
Jak udělat cordon bleu zdravější
Recept jak na cordon bleu s batátovým pyré
- Oloupejte a nakrájejte na kostky 3 středně velké batáty a 3 větší brambory typu C a vložte do hrnce. Takto připravené je zalijte vodou, osolte a vařte přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Sceďte vodu a přidejte 25 g másla, 150 ml teplého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
- Rozkrájejte 600 g krůtích prsních řízků na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Plátky osolte a navrstvěte plátky šunky a sýra. Přeložte napůl náplní dovnitř a okraje k sobě přimáčkněte.
- Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance jako klasický řízek. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni, přilijte dostatek oleje, abyste vytvořili lázeň. Smažte každý kousek přibližně 5 minut z každé strany.
- V misce rozmíchejte 120 g tatarské omáčky s 20 ml mléka a 1/2 hrsti nasekané pažitky. Cordon bleu podávejte s batátovým pyré a tatarskou omáčkou s pažitkou. Nyní už zavolejte rodinu ke stolu a užijte si tuto oceňovanou pochoutku.
Co byste o cordon bleu měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY