Cordon bleu francouzský řízek
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Oloupané batáty i brambory pokrájejte na kousky a vařte v osolené vodě 15 minut. Sceďte. K bramborám přidejte máslo, 150 ml ohřátého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2. Maso rozkrájejte na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Osolte a vyskládejte plátky šunky a sýra. Plátky přeložte napůl náplní dovnitř a okraje pořádně přimáčkněte. Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni. Rozpalte olej a smažte řízky zhruba 5 minut z každé strany.
4. V misce promíchejte tatarskou omáčku se zbylým mlékem a 2 lžícemi nasekané pažitky.
5. Řízky podávejte s pyré posypaným pažitkou a tatarskou omáčkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Cordon bleu francouzský řízek
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Oloupané batáty i brambory pokrájejte na kousky a vařte v osolené vodě 15 minut. Sceďte. K bramborám přidejte máslo, 150 ml ohřátého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2. Maso rozkrájejte na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Osolte a vyskládejte plátky šunky a sýra. Plátky přeložte napůl náplní dovnitř a okraje pořádně přimáčkněte. Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
3. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni. Rozpalte olej a smažte řízky zhruba 5 minut z každé strany.
4. V misce promíchejte tatarskou omáčku se zbylým mlékem a 2 lžícemi nasekané pažitky.
5. Řízky podávejte s pyré posypaným pažitkou a tatarskou omáčkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio