×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Congrí

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Congrí

Co budete potřebovat

200 g černých fazolí
2 kuřecí stehna
sůl, pepř, sladká paprika olivový olej máslo
250 g rýže
1 cibule
4 stroužky česneku
citronová šťáva

Jak na to?

1. Fazole propláchněte a v čisté vodě je nechte přes noc namočené. Druhý den je uvařte doměkka, například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Poté fazole slijte a vodu uschovejte. Zatímco se vaří fazole, připravte ku­řecí stehna. Z obou stran je hodně osolte a opepřete, posypte mletou sladkou paprikou, dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky másla, mírně podlijte a upečte v troubě zahřáté na 190 °C doměkka. Rýži propláchněte a uvař­te v osolené vodě z fazolí, kterou podle potřeby dolijte čistou vodou.
2. Cibuli nasekejte najem­no, česnek nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi roz­palte olej a cibuli i česnek na něm osmahněte, pak do pánve přidejte okapanou uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí i vypečenou šťávu. Osolte podle chuti a podávejte hodně pokapané citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Congrí

Hlavní chod Snadné Mexická Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

200 g černých fazolí
2 kuřecí stehna
sůl, pepř, sladká paprika olivový olej máslo
250 g rýže
1 cibule
4 stroužky česneku
citronová šťáva

Jak na to?

1. Fazole propláchněte a v čisté vodě je nechte přes noc namočené. Druhý den je uvařte doměkka, například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Poté fazole slijte a vodu uschovejte. Zatímco se vaří fazole, připravte ku­řecí stehna. Z obou stran je hodně osolte a opepřete, posypte mletou sladkou paprikou, dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky másla, mírně podlijte a upečte v troubě zahřáté na 190 °C doměkka. Rýži propláchněte a uvař­te v osolené vodě z fazolí, kterou podle potřeby dolijte čistou vodou.
2. Cibuli nasekejte najem­no, česnek nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi roz­palte olej a cibuli i česnek na něm osmahněte, pak do pánve přidejte okapanou uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí i vypečenou šťávu. Osolte podle chuti a podávejte hodně pokapané citronem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...
Hrachová kaše s uzeným a...

Inspirujte se podobnými recepty