Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g černých fazolí
2 kuřecí stehna
sůl, pepř, sladká paprika olivový olej máslo
250 g rýže
1 cibule
4 stroužky česneku
citronová šťáva

Postup přípravy

1. Fazole propláchněte a v čisté vodě je nechte přes noc namočené. Druhý den je uvařte doměkka, například v tlakovém hrnci to trvá padesát minut. Poté fazole slijte a vodu uschovejte. Zatímco se vaří fazole, připravte ku­řecí stehna. Z obou stran je hodně osolte a opepřete, posypte mletou sladkou paprikou, dejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, poklaďte plátky másla, mírně podlijte a upečte v troubě zahřáté na 190 °C doměkka. Rýži propláchněte a uvař­te v osolené vodě z fazolí, kterou podle potřeby dolijte čistou vodou.
2. Cibuli nasekejte najem­no, česnek nakrájejte na plátky. Ve velké pánvi roz­palte olej a cibuli i česnek na něm osmahněte, pak do pánve přidejte okapanou uvařenou rýži, fazole, maso obrané od kostí i vypečenou šťávu. Osolte podle chuti a podávejte hodně pokapané citronem.

Pomohl vám recept?
22hodnocení4

Další videorecepty