
Coleslaw z červeného zelí a burger naháč
Ingredience
Coleslaw: | |
---|---|
1 | menší hlávka červeného zelí |
4 | větší mrkev |
hrst petrželky | |
1 | jarní cibulka |
1 | lžíce dijonské hořčice |
4 | lžíce olivového oleje |
2 | lžíce jablečného octa |
2 | lžíce citronové šťávy |
1 | lžička medu |
sůl, pepř | |
Hranolky: | |
600 g | brambor |
2 | lžíce oleje |
sůl | |
Burger: | |
450 g | výrobku z mletého hovězího masa |
1/2 | bílé cibule |
2 | stroužky česneku |
1 | menší mrkev |
1 | vejce |
1 | lžíce sójové omáčky |
30 g | strouhanky |
sůl, pepř | |
Olej |
Postup přípravy
Zelí nakrouhejte najemno, mrkve nastrouhejte a dejte do salátové mísy. Přidejte nasekanou petrželku a jarní cibulku nakrájenou najemno. Na dresink prošlehejte v hrnku dijonskou hořčici s olivovým olejem, octem, citronovou šťávou a medem. Nalijte na salát a dobře promíchejte. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Brambory dobře omyjte a neloupejte. Nakrájejte je na silné hranolky, pokapejte olejem a prohoďte, aby se dobře obalily. Rozprostřete na plech, posolte a pečte při teplotě 180 °C 25 minut dozlatova.
Mleté maso smíchejte s cibulí nakrájenou na kostičky, přidejte nasekaný česnek, strouhanou mrkev, vejce a sójovou omáčku. Dobře propracujte a přidejte také strouhanku, aby se vše dobře spojilo. Dochuťte solí a pepřem.
Rozdělte na čtyři díly a vytvarujte burgery. Potřete olivovým olejem a opečte na pánvi.