×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Coleslaw z červeného zelí a burger naháč
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Maso , Bez laktózy ,

Coleslaw z červeného zelí a burger naháč

Co budu potřebovat

Coleslaw:
1 menší hlávka červeného zelí
4 větší mrkev
hrst petrželky
1 jarní cibulka
1 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl, pepř
Hranolky:
600 g brambor
2 lžíce oleje
sůl
Burger:
450 g výrobku z mletého hovězího masa
1/2 bílé cibule
2 stroužky česneku
1 menší mrkev
1 vejce
1 lžíce sójové omáčky
30 g strouhanky
sůl, pepř
Olej

Jak na to?

Zelí nakrouhejte najemno, mrkve nastrouhejte a dejte do salátové mísy. Přidejte nasekanou petrželku a jarní cibulku nakrájenou najemno. Na dresink prošlehejte v hrnku dijonskou hořčici s olivovým olejem, octem, citronovou šťávou a medem. Nalijte na salát a dobře promíchejte. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Brambory dobře omyjte a neloupejte. Nakrájejte je na silné hranolky, pokapejte olejem a prohoďte, aby se dobře obalily. Rozprostřete na plech, posolte a pečte při teplotě 180 °C 25 minut dozlatova.
Mleté maso smíchejte s cibulí nakrájenou na kostičky, přidejte nasekaný česnek, strouhanou mrkev, vejce a sójovou omáčku. Dobře propracujte a přidejte také strouhanku, aby se vše dobře spojilo. Dochuťte solí a pepřem.
Rozdělte na čtyři díly a vytvarujte burgery. Potřete olivovým olejem a opečte na pánvi.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut