×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čokoládový koláč s malinami

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Čokoládový koláč s malinami

Co budete potřebovat

250 g karamelových sušenek
70 g másla, rozpuštěného
450 g kvalitní tmavé čokolády
500 g smetany ke šlehání
250 g čerstvých malin
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C. V robotu rozmixuji sušenky, přidám máslo a promíchám do hladké hmoty, kterou namačkám na dno i okraje kulaté formy s vroubkovaným okrajem a nejlépe s odnímatelným dnem o velikosti 25 cm. Dám do trouby a peču 15 minut, až korpus lehce ztmavne. Vyndám a nechám vychladnout. Čokoládu rozlámu na kusy do skleněné mísy. V malém kastrůlku přivedu k bodu varu smetanu, stáhnu z plotny a hned ji naliji na připravenou čokoládu. Stěrkou nebo metličkou míchám, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký a lesklý krém. Ještě teplý ho naliji na upečený sušenkový základ, dám do lednice a chladím nejméně 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním koláč opatrně vyndám z formy, ozdobím ho malinami a popráším moučkovým cukrem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový koláč s malinami

Dezert Snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4.2 (50)

Co budete potřebovat

250 g karamelových sušenek
70 g másla, rozpuštěného
450 g kvalitní tmavé čokolády
500 g smetany ke šlehání
250 g čerstvých malin
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C. V robotu rozmixuji sušenky, přidám máslo a promíchám do hladké hmoty, kterou namačkám na dno i okraje kulaté formy s vroubkovaným okrajem a nejlépe s odnímatelným dnem o velikosti 25 cm. Dám do trouby a peču 15 minut, až korpus lehce ztmavne. Vyndám a nechám vychladnout. Čokoládu rozlámu na kusy do skleněné mísy. V malém kastrůlku přivedu k bodu varu smetanu, stáhnu z plotny a hned ji naliji na připravenou čokoládu. Stěrkou nebo metličkou míchám, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký a lesklý krém. Ještě teplý ho naliji na upečený sušenkový základ, dám do lednice a chladím nejméně 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním koláč opatrně vyndám z formy, ozdobím ho malinami a popráším moučkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty