Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g karamelových sušenek
70 g másla, rozpuštěného
450 g kvalitní tmavé čokolády
500 g smetany ke šlehání
250 g čerstvých malin
moučkový cukr na ozdobu

Postup přípravy

Troubu předehřeji na 180°C. V robotu rozmixuji sušenky, přidám máslo a promíchám do hladké hmoty, kterou namačkám na dno i okraje kulaté formy s vroubkovaným okrajem a nejlépe s odnímatelným dnem o velikosti 25 cm. Dám do trouby a peču 15 minut, až korpus lehce ztmavne. Vyndám a nechám vychladnout. Čokoládu rozlámu na kusy do skleněné mísy. V malém kastrůlku přivedu k bodu varu smetanu, stáhnu z plotny a hned ji naliji na připravenou čokoládu. Stěrkou nebo metličkou míchám, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký a lesklý krém. Ještě teplý ho naliji na upečený sušenkový základ, dám do lednice a chladím nejméně 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním koláč opatrně vyndám z formy, ozdobím ho malinami a popráším moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
112hodnocení4

Další videorecepty