×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový koláč s malinami

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Čokoládový koláč s malinami

Co budete potřebovat

250 g karamelových sušenek
70 g másla, rozpuštěného
450 g kvalitní tmavé čokolády
500 g smetany ke šlehání
250 g čerstvých malin
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C. V robotu rozmixuji sušenky, přidám máslo a promíchám do hladké hmoty, kterou namačkám na dno i okraje kulaté formy s vroubkovaným okrajem a nejlépe s odnímatelným dnem o velikosti 25 cm. Dám do trouby a peču 15 minut, až korpus lehce ztmavne. Vyndám a nechám vychladnout. Čokoládu rozlámu na kusy do skleněné mísy. V malém kastrůlku přivedu k bodu varu smetanu, stáhnu z plotny a hned ji naliji na připravenou čokoládu. Stěrkou nebo metličkou míchám, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký a lesklý krém. Ještě teplý ho naliji na upečený sušenkový základ, dám do lednice a chladím nejméně 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním koláč opatrně vyndám z formy, ozdobím ho malinami a popráším moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový koláč s malinami

Dezert Snadné Česká Pečení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (57)

Co budete potřebovat

250 g karamelových sušenek
70 g másla, rozpuštěného
450 g kvalitní tmavé čokolády
500 g smetany ke šlehání
250 g čerstvých malin
moučkový cukr na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřeji na 180°C. V robotu rozmixuji sušenky, přidám máslo a promíchám do hladké hmoty, kterou namačkám na dno i okraje kulaté formy s vroubkovaným okrajem a nejlépe s odnímatelným dnem o velikosti 25 cm. Dám do trouby a peču 15 minut, až korpus lehce ztmavne. Vyndám a nechám vychladnout. Čokoládu rozlámu na kusy do skleněné mísy. V malém kastrůlku přivedu k bodu varu smetanu, stáhnu z plotny a hned ji naliji na připravenou čokoládu. Stěrkou nebo metličkou míchám, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladký a lesklý krém. Ještě teplý ho naliji na upečený sušenkový základ, dám do lednice a chladím nejméně 3 hodiny nebo přes noc. Před podáváním koláč opatrně vyndám z formy, ozdobím ho malinami a popráším moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty