Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

350 g koka sušenek
120 g másla
400 ml mléka
750 ml smetany ke šlehání
200 g 70% čokolády
200 g tmavé čokolády
60 g tmavého cukru
75 g krupicového cukru
35 g kukuřičného škrobu
80 ml whisky
4 žloutky
120 g zakysané smetany
holandské kakao

Postup přípravy

1. Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
3. Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
4. Podávejte posypané kakaem.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty