×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s...
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Co budete potřebovat

350 g koka sušenek
120 g másla
400 ml mléka
750 ml smetany ke šlehání
200 g 70% čokolády
200 g tmavé čokolády
60 g tmavého cukru
75 g krupicového cukru
35 g kukuřičného škrobu
80 ml whisky
4 žloutky
120 g zakysané smetany
holandské kakao

Jak na to?

1. Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
3. Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
4. Podávejte posypané kakaem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový dort s whisky a šlehačkou

Dezert Náročné Česká Dorty Pečení Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

350 g koka sušenek
120 g másla
400 ml mléka
750 ml smetany ke šlehání
200 g 70% čokolády
200 g tmavé čokolády
60 g tmavého cukru
75 g krupicového cukru
35 g kukuřičného škrobu
80 ml whisky
4 žloutky
120 g zakysané smetany
holandské kakao

Jak na to?

1. Sušenky rozdrobte do mísy robotu, přilijte máslo a rozmixujte dohladka. Směs přendejte do keramické mísy, nejlépe kulaté, a rozprostřete ji po dně i bocích. Dejte na půl hodiny chladit. 2. Mléko, 250 ml smetany ke šlehání a obě čokolády dejte do hrnce a na středním ohni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila a s ostatními surovinami vytvořila hladký krém. Přiveďte téměř k varu. V míse našlehejte oba cukry, škrob, whisky a žloutky a směs poté zašlehejte k čokoládě. Přiveďte k varu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí. Dejte stranou, aby směs zchladla. Pak přelijte na sušenkový základ a 3 hodiny chlaďte.
3. Zbývající smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha, smíchejte se zakysanou smetanou a ozdobte dort.
4. Podávejte posypané kakaem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Jarní dort s ovečkami
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort

Inspirujte se podobnými recepty