Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

máslo
hrubá mouka
230 g 60% čokolády
2 hrnky červené řepy (asi 2–3 průměrně velké řepy)
3 velká vejce
½ šálku hnědého cukru
¼ šálku slunečnicového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek polohrubé mouky
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky kypřicího prášku
1–2 lžíce medu
⅓ šálku pražených mandlí

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Čokoládu nalámejte do misky, nad párou ji nechte rozpustit a umíchejte ji do hladka. Řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla, vymačkejte z ní vodu a vmíchejte k chladnoucí čokoládě. Nechte chvíli odležet. Vejce šlehejte s cukrem a olejem asi 5–7 minut do hladké a nadýchané směsi. Pak přidejte extrakt. Mouku smíchejte se sodou a práškem do pečiva a pak sypkou směs po částech přidávejte k mokré. Nakonec vmíchejte čokoládu s řepou. Těsto přelijte do formy a pečte asi 50 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Pokud se bude dort svrchu připalovat, přiklopte jej alobalem.
Hotový a zchladlý dort pomažte medem a ozdobte opraženými mandlemi.
Tip - Asi dvě hrsti nahrubo mletých pražených mandlí můžete přimíchat i do těsta. K dortu bude nejlepší silný černý čaj nebo horká káva s mlékem.

Pomohl vám recept?
57hodnocení4

Další videorecepty