Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
250 g hladké mouky + na poprášení
lžičky soli
250 g špaldové nebo jiné celozrnné mouky
150 g sušených švestek
200 g hořké čokolády, nalámané
na menší kousky
30 g změklého másla

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Nechte 5 minut stát. V míse smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte vodu s droždím. Podle potřeby dolijte vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto. Vyklopte na pomoučněný vál, dobře propracujte do pružného, pevného těsta. Přendejte do mísy, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto vyklopte na pracovní desku, zapracujte nahrubo nakrájené švestky, čokoládu a máslo.
Důkladně promíchejte a pak těsto vložte do formy na chleba. Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny kynout, až dosáhne k okraji formy. Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je dobře pečený. Nechte vychladnout.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty