×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový chlebíček od maminky

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Čokoládový chlebíček od maminky

Co budete potřebovat

1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
250 g hladké mouky + na poprášení
lžičky soli
250 g špaldové nebo jiné celozrnné mouky
150 g sušených švestek
200 g hořké čokolády, nalámané
na menší kousky
30 g změklého másla

Jak na to?

Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Nechte 5 minut stát. V míse smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte vodu s droždím. Podle potřeby dolijte vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto. Vyklopte na pomoučněný vál, dobře propracujte do pružného, pevného těsta. Přendejte do mísy, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto vyklopte na pracovní desku, zapracujte nahrubo nakrájené švestky, čokoládu a máslo.
Důkladně promíchejte a pak těsto vložte do formy na chleba. Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny kynout, až dosáhne k okraji formy. Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je dobře pečený. Nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový chlebíček od maminky

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 kostka droždí
250 ml vlažné vody
250 g hladké mouky + na poprášení
lžičky soli
250 g špaldové nebo jiné celozrnné mouky
150 g sušených švestek
200 g hořké čokolády, nalámané
na menší kousky
30 g změklého másla

Jak na to?

Droždí rozmíchejte v hrnečku se 100 ml vlažné vody. Nechte 5 minut stát. V míse smíchejte obojí mouku a sůl. Do středu nalijte vodu s droždím. Podle potřeby dolijte vodu, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto. Vyklopte na pomoučněný vál, dobře propracujte do pružného, pevného těsta. Přendejte do mísy, poprašte moukou, zakryjte utěrkou a těsto nechte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto vyklopte na pracovní desku, zapracujte nahrubo nakrájené švestky, čokoládu a máslo.
Důkladně promíchejte a pak těsto vložte do formy na chleba. Přikryjte utěrkou a nechte znovu ½ hodiny kynout, až dosáhne k okraji formy. Rozehřejte troubu na 200 °C a chleba pečte 45 minut. Vyndejte ho, poklepejte na spodní stranu chleba, zní-li dutě, je dobře pečený. Nechte vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty