Čokoládovo-oříškové brownies
Ingredience
375 g | nejkvalitnější tmavé čokolády |
375 g | másla, nakrájeného na kousky |
6 | vajec |
500 g | krupicového cukru |
225 g | hladké mouky |
100–120 g | pistácií, nahrubo nasekaných |
Na polevu: | |
---|---|
140 g | nejkvalitnější tmavé čokolády |
50 g | másla, na kousky |
Postup přípravy
1. Plech o rozměrech 30 na 21 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se vše rozpustilo. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, pak přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte pistácie a směs naneste na plech.
2. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud nezačne vršek vypadat křupavě. Nechte vychladnout na plechu.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo a do rozpuštění zahřívejte nad rendlíkem s horkou vodou, nebo dejte na minutu do mikrovlnky (na střední výkon), poté vymíchejte dohladka. Polevou přelijte hotové, nakrájené brownies.
TIP - Tyhle čokoládové brownies jsou hutné a vláčné – můžete je tedy klidně udělat bez vrchní čokoládové polevy. Naopak do těsta můžete přidat sušené brusinky nebo čerstvé maliny.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY