×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čokoládovo-oříškové brownies

Další recepty a články

Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy

Čokoládovo-oříškové brownies

Co budete potřebovat

375 g nejkvalitnější tmavé čokolády
375 g másla, nakrájeného na kousky
6 vajec
500 g krupicového cukru
225 g hladké mouky
100–120 g pistácií, nahrubo nasekaných
Na polevu:
140 g nejkvalitnější tmavé čokolády
50 g másla, na kousky

Jak na to?

1. Plech o rozměrech 30 na 21 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se vše rozpustilo. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, pak přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte pistácie a směs naneste na plech.
2. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud nezačne vršek vypadat křupavě. Nechte vychladnout na plechu.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo a do rozpuštění zahřívejte nad rendlíkem s horkou vodou, nebo dejte na minutu do mikrovlnky (na střední výkon), poté vymíchejte dohladka. Polevou přelijte hotové, nakrájené brownies.
TIP - Tyhle čokoládové brownies jsou hutné a vláčné – můžete je tedy klidně udělat bez vrchní čokoládové polevy. Naopak do těsta můžete přidat sušené brusinky nebo čerstvé maliny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládovo-oříškové brownies

Dezert Snadné Anglická
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

375 g nejkvalitnější tmavé čokolády
375 g másla, nakrájeného na kousky
6 vajec
500 g krupicového cukru
225 g hladké mouky
100–120 g pistácií, nahrubo nasekaných
Na polevu:
140 g nejkvalitnější tmavé čokolády
50 g másla, na kousky

Jak na to?

1. Plech o rozměrech 30 na 21 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se vše rozpustilo. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, pak přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte pistácie a směs naneste na plech.
2. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud nezačne vršek vypadat křupavě. Nechte vychladnout na plechu.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo a do rozpuštění zahřívejte nad rendlíkem s horkou vodou, nebo dejte na minutu do mikrovlnky (na střední výkon), poté vymíchejte dohladka. Polevou přelijte hotové, nakrájené brownies.
TIP - Tyhle čokoládové brownies jsou hutné a vláčné – můžete je tedy klidně udělat bez vrchní čokoládové polevy. Naopak do těsta můžete přidat sušené brusinky nebo čerstvé maliny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy

Inspirujte se podobnými recepty