Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

375 g nejkvalitnější tmavé čokolády
375 g másla, nakrájeného na kousky
6 vajec
500 g krupicového cukru
225 g hladké mouky
100–120 g pistácií, nahrubo nasekaných
Na polevu:
140 g nejkvalitnější tmavé čokolády
50 g másla, na kousky

Postup přípravy

1. Plech o rozměrech 30 na 21 cm vymažte máslem, troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte máslo a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, aby se vše rozpustilo. Vejce a cukr našlehejte v míse doběla, pak přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte pistácie a směs naneste na plech.
2. Pečte 40 až 45 minut, nebo dokud nezačne vršek vypadat křupavě. Nechte vychladnout na plechu.
3. Udělejte polevu: Čokoládu nalámejte do misky, přidejte máslo a do rozpuštění zahřívejte nad rendlíkem s horkou vodou, nebo dejte na minutu do mikrovlnky (na střední výkon), poté vymíchejte dohladka. Polevou přelijte hotové, nakrájené brownies.
TIP - Tyhle čokoládové brownies jsou hutné a vláčné – můžete je tedy klidně udělat bez vrchní čokoládové polevy. Naopak do těsta můžete přidat sušené brusinky nebo čerstvé maliny.

Pomohl vám recept?
33hodnocení4

Další videorecepty