Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládové bábovičky s arašídovým máslem

Čokoládové bábovičky s arašídovým máslem

Snadné Dezert Počet porcí: na 4 babovíčky Magazín 3/2016
Snadné Dezert Počet porcí: na 4 babovíčky Magazín 3/2016

Ingredience

200 g tmavé čokolády, nasekané
100 g másla, nakrájeného
2 vejce + 2 žloutky
110 g jemného krupicového cukru
35 g hladké mouky
8 lžic jemného arašídového másla
máslo na vymazání formiček
kakao holandského typu na ozdobu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Čokoládu a máslo rozpusťte v rendlíku na mírném plameni. V míse prošlehejte vejce a žloutky s cukrem. Přilijte rozpuštěnou čokoládu, přisypte mouku a dobře promíchejte.
4 formičky po 150 ml vymažte máslem. Každou naplňte do poloviny těstem a doprostřed dejte lžíci arašídového másla a doplňte těstem.
Pečte 20 minut. Bábovičky by měly být na povrchu pevné, ale uvnitř tekuté. Ihned je vyklopte, poprašte kakaem a podávejte.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty