Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

375 ml mléka
375 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
140 g krupicového cukru
1 svitek skořice
200 g tmavé čokolády
¼ lžičky mleté skořice

Postup přípravy

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen zaměňte vanilkový lusk za 1 svitek skořice a žloutky zredukujte na 5 kusů. Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji přelijte na 200 g tmavé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do konce výroby stejně jako u vanilkové zmrzliny, jen na konci bodu 3 do směsi vmíchejte ještě ¼ lžičky mleté skořice.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty