×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Čokoládová se skořicí
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Česká , Zmrzlina ,

Čokoládová se skořicí

Co budu potřebovat

375 ml mléka
375 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
140 g krupicového cukru
1 svitek skořice
200 g tmavé čokolády
¼ lžičky mleté skořice

Jak na to?

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen zaměňte vanilkový lusk za 1 svitek skořice a žloutky zredukujte na 5 kusů. Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji přelijte na 200 g tmavé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do konce výroby stejně jako u vanilkové zmrzliny, jen na konci bodu 3 do směsi vmíchejte ještě ¼ lžičky mleté skořice.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Čokoládové poháry

    Zmrzlina 30 minut
  • Čokoládové krokety se zmrzlinou

    Zmrzlina nad 60 minut
  • Borůvkovo-limetková zmrzlina

    Zmrzlina nad 60 minut