Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g hořké čokolády (70 %)
5 g másla
75 ml vody
3 vejce
20 g cukru krystalu
1 lžička sušeného chilli
sůl
2 červené chilli papričky

Postup přípravy

1. Ve vodní lázni rozpusťte 180 g čokolády s máslem a vodou. Metličkou rozmíchejte v hladký krém.

2. Oddělte bílky a žloutky. Žloutky s cukrem a sušeným chilli šlehejte do pěny, alespoň 3 minuty. Poté za stálého pomalého šlehání přilévejte čokoládový krém. Nechte vychladnout.

3. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh, který přimíchejte do čokoládové směsi. Rozlijte do skleniček a nechte 3 hodiny v lednici ztuhnout.

4. Ozdobte nahrubo strouhanou čokoládou a tenkými nudličkami chilli papričky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty