Bílá čokoládová pěna s jahodami
Ingredience
200 g | jahod |
1 | zakysaná smetana |
200 g | bílé čokolády |
250 ml | smetany ke šlehání |
1 | bílek |
Postup přípravy
Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?
Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.
2) Poté vmíchejte zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.
3) Směs rozdělte na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.
4) Čokoládu dejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.
5) Smetanu a bílek společně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.
6) Rozdělte do skleniček a hodinu chlaďte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY