×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bílá čokoládová pěna s jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření v páře Jahodník měsíční Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (9)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.