×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bílá čokoládová pěna s jahodami

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření v páře Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty