×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bílá čokoládová pěna s jahodami

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bílá čokoládová pěna s jahodami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření v páře Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako dezert. Případně můžete před podáváním zakápnout jahodovým sirupem.

Co budete potřebovat

200 g jahod
1 zakysaná smetana
200 g bílé čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 bílek

Jak na to?

Čokoládová pěna je oblíbeným dezertem. Už jste vyzkoušeli bílou čokoládovou pěnu s jahodami?

Nejprve připravte jahodový základ:
1) Jahody omyjte, osušte, pokrájejte a dohladka rozmixujte.

2) Poté vmíchej­te zakysanou smetanu, abyste barvu zjemnili do světle růžova.

3) Směs rozděl­te na dno 4 skleniček o objemu cca 200 ml.

4) Čokoládu dejte do žáru­vzdorné mísy, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno mísy se nesmí dotýkat vody) a za občasného míchání ji nechte rozehřát.

5) Smetanu a bílek spo­lečně ušlehejte dotuha, a pak vmíchejte ke zchladlé čokoládě.

6) Rozdělte do skle­niček a hodinu chlaďte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty