×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty

Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka

Luxusní čokoládová pěna

Co budete potřebovat

85 g tmavé čokolády (aspoň 75 % kakaa)
1 lžíce kakaa holandského typu + na ozdobu
½ lžičky instantní kávy
2 bílky
1 lžíce třtinového cukru
50 g řeckého jogurtu
hrst malin na ozdobu

Jak na to?

Nalámejte čokoládu do ohnivzdorné misky, tu postavte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Smíchejte kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidejte k čokoládě. Rendlík stáhněte z ohně a čokoládu udržujte tekutou.
Prošlehejte bílky, přidejte k nim cukr a vyšlehejte pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujte jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujte sníh. Rozdělte do misek nebo šálků a nechte vychladnout.
Podávejte poprášené kakaem a ozdobené malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luxusní čokoládová pěna

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

85 g tmavé čokolády (aspoň 75 % kakaa)
1 lžíce kakaa holandského typu + na ozdobu
½ lžičky instantní kávy
2 bílky
1 lžíce třtinového cukru
50 g řeckého jogurtu
hrst malin na ozdobu

Jak na to?

Nalámejte čokoládu do ohnivzdorné misky, tu postavte na rendlík s vroucí vodou a nechte ji rozpustit. Smíchejte kakao a kávu se 2 lžícemi studené vody a směs přidejte k čokoládě. Rendlík stáhněte z ohně a čokoládu udržujte tekutou.
Prošlehejte bílky, přidejte k nim cukr a vyšlehejte pevný a lesklý sníh. Do zchladlé, ale stále tekuté čokolády zapracujte jogurt a pak opatrně, po třetinách, zapracujte sníh. Rozdělte do misek nebo šálků a nechte vychladnout.
Podávejte poprášené kakaem a ozdobené malinami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Pusinky s čokoládou
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka

Inspirujte se podobnými recepty