Čokoládová pěna
Ingredience
200 g | horké čokolády |
3 | vejce, žloutky a bílky oddělené |
45 g | tmavého třtinového cukru |
300 ml | smetany ke šlehání |
Postup přípravy
1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyřech pohárku o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY