Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g horké čokolády
3 vejce, žloutky a bílky oddělené
45 g tmavého třtinového cukru
300 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyřech pohárku o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.

Pomohl vám recept?
194hodnocení4

Další videorecepty