×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládová pěna

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Čokoládová pěna

Co budete potřebovat

200 g horké čokolády
3 vejce, žloutky a bílky oddělené
45 g tmavého třtinového cukru
300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyřech pohárku o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová pěna

Dezert Snadné Česká Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (104)

Co budete potřebovat

200 g horké čokolády
3 vejce, žloutky a bílky oddělené
45 g tmavého třtinového cukru
300 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou varem bublající vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyřech pohárku o objemu asi 250 ml a dejte ji na minimálně 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty