Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru, prosátého
100 g tmavé 60% čokolády, na kousky
slunečnicový olej na vymazání
maliny a borůvky k podávání

Postup přípravy

Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo
dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu. Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.

Pomohl vám recept?
20hodnocení4

Další videorecepty