×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Čokoládová panna cotta

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Čokoládová panna cotta

Co budete potřebovat

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru, prosátého
100 g tmavé 60% čokolády, na kousky
slunečnicový olej na vymazání
maliny a borůvky k podávání

Jak na to?

Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo
dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu. Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová panna cotta

Dezert Velmi snadné Italská Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

2 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany
50 g moučkového cukru, prosátého
100 g tmavé 60% čokolády, na kousky
slunečnicový olej na vymazání
maliny a borůvky k podávání

Jak na to?

Dvě lžíce vody dejte do misky a rozmíchejte v ní želatinu. Nechte pět minut stát, nebo
dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijte do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahřívejte, přidejte cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přiveďte k varu. Sejměte z ohně, přidejte želatinu a míchejte, aby se vstřebala. Poté směs nalijte do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dejte na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndejte panna cotty z lednice, vyklopte a ozdobte je malinami a borůvkami či jiným ovocem, které máte rádi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Inspirujte se podobnými recepty