
Postup přípravy
1. Na pomoučeném vále vyválejte kakaové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte kolečka o průměru 4 cm.
2. Kolečka opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
3. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut. Po upečení nechte cukroví zcela vychladnout na mřížce.
4. Na pánev vsypte cukr a vlijte vodu. Vše nechte bez míchání zkaramelizovat. Pak opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Vše dobře promíchejte stěrkou na karamel a přidejte 2 špetky soli. Karamel přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu vychladnout.
5. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte olej a promíchejte na polevu.
6. Horní poloviny koleček namočte do polevy a uložte na pečicí papír. Opatrně do nich vtlačte dvě poloviny nakrájených ořechů a nechte zaschnout.
7. Karamel přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní kolečka naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní čokoládovou půlkou ozdobenou ořechy a slepte.
8. Cukroví přendejte do papírové krabice.