Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Čokoládová kolečka se slaným karamelem

Inspirujte se podobnými recepty

Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro

Čokoládová kolečka se slaným karamelem

Co budete potřebovat

50 g hladké mouky
1 kakaové linecké těsto Albert
100 g cukru krupice
2 lžíce vody
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
20 g másla
sůl
70 g hořké čokolády (70 %)
1 lžička slunečnicového oleje
60 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Na pomoučeném vále vyválejte kakaové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte kolečka o průměru 4 cm.
2. Kolečka opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
3. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut. Po upečení nechte cukroví zcela vychladnout na mřížce.
4. Na pánev vsypte cukr a vlijte vodu. Vše nechte bez míchání zkaramelizovat. Pak opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Vše dobře promíchejte stěrkou na karamel a přidejte 2 špetky soli. Karamel přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu vychladnout.
5. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte olej a promíchejte na polevu.
6. Horní poloviny koleček namočte do polevy a uložte na pečicí papír. Opatrně do nich vtlačte dvě poloviny nakrájených ořechů a nechte zaschnout.
7. Karamel přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní kolečka naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní čokoládovou půlkou ozdobenou ořechy a slepte.
8. Cukroví přendejte do papírové krabice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová kolečka se slaným karamelem

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Počet porcí: 30 kusů
(0)

Co budete potřebovat

50 g hladké mouky
1 kakaové linecké těsto Albert
100 g cukru krupice
2 lžíce vody
50 ml smetany ke šlehání (30 %)
20 g másla
sůl
70 g hořké čokolády (70 %)
1 lžička slunečnicového oleje
60 g lískových ořechů

Jak na to?

1. Na pomoučeném vále vyválejte kakaové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte kolečka o průměru 4 cm.
2. Kolečka opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
3. Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut. Po upečení nechte cukroví zcela vychladnout na mřížce.
4. Na pánev vsypte cukr a vlijte vodu. Vše nechte bez míchání zkaramelizovat. Pak opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Vše dobře promíchejte stěrkou na karamel a přidejte 2 špetky soli. Karamel přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu vychladnout.
5. Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte olej a promíchejte na polevu.
6. Horní poloviny koleček namočte do polevy a uložte na pečicí papír. Opatrně do nich vtlačte dvě poloviny nakrájených ořechů a nechte zaschnout.
7. Karamel přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní kolečka naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní čokoládovou půlkou ozdobenou ořechy a slepte.
8. Cukroví přendejte do papírové krabice.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tofu „rybí“ prsty v...
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Domácí medová granola s...
Domácí medová...
Domácí medová granola s...
Domácí medová granola s...
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro
Kapr na modro

Inspirujte se podobnými recepty