×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládová kolečka s arašídovou náplní

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Dvoubarevné pusinky se...
Dvoubarevné pusinky...
Dvoubarevné pusinky se...
Dvoubarevné pusinky se...

Čokoládová kolečka s arašídovou náplní

Co budete potřebovat

350 g tmavé čokolády, nasekané
40 g másla
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
35 g hladké mouky, prosáté
¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na arašídovou náplň
160 g moučkového cukru
280 g arašídového másla
80 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Nechte rozpustit 200 g čokolády a máslo. Nechte zchladnout, ne ztuhnout. Vejce, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte, vmíchejte mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou čokoládu a nasekanou zbylou čokoládu a nechte 10 minut odpočívat. Na plech s pečicím papírem naneste malou lžičkou hromádky těsta, dost od sebe – rozpečou se – a pečte 8–10 minut, až jsou kolečka nadýchaná a na povrchu popraskaná.
Zatímco kolečka chladnou, připravte si arašídovou náplň: cukr, arašídové máslo, máslo a vanilkový extrakt dejte do robotu a šlehejte 6 minut do světlé pěny. Přilijte smetanu a ještě 2 minuty šlehejte. Polovinu sušenek pomažte náplní a přiklopte druhou polovinou sušenek.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládová kolečka s arašídovou náplní

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

350 g tmavé čokolády, nasekané
40 g másla
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
35 g hladké mouky, prosáté
¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na arašídovou náplň
160 g moučkového cukru
280 g arašídového másla
80 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
80 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Nechte rozpustit 200 g čokolády a máslo. Nechte zchladnout, ne ztuhnout. Vejce, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte, vmíchejte mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou čokoládu a nasekanou zbylou čokoládu a nechte 10 minut odpočívat. Na plech s pečicím papírem naneste malou lžičkou hromádky těsta, dost od sebe – rozpečou se – a pečte 8–10 minut, až jsou kolečka nadýchaná a na povrchu popraskaná.
Zatímco kolečka chladnou, připravte si arašídovou náplň: cukr, arašídové máslo, máslo a vanilkový extrakt dejte do robotu a šlehejte 6 minut do světlé pěny. Přilijte smetanu a ještě 2 minuty šlehejte. Polovinu sušenek pomažte náplní a přiklopte druhou polovinou sušenek.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Pánvička z trouby
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Vánoční punč
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Dvoubarevné pusinky se...
Dvoubarevné pusinky...
Dvoubarevné pusinky se...
Dvoubarevné pusinky se...

Inspirujte se podobnými recepty