Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

350 g tmavé čokolády, nasekané
40 g másla
2 vejce
150 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
35 g hladké mouky, prosáté
¼ lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na arašídovou náplň
160 g moučkového cukru
280 g arašídového másla
80 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
80 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Nechte rozpustit 200 g čokolády a máslo. Nechte zchladnout, ne ztuhnout. Vejce, cukr a vanilkový extrakt vyšlehejte, vmíchejte mouku s práškem do pečiva, rozpuštěnou čokoládu a nasekanou zbylou čokoládu a nechte 10 minut odpočívat. Na plech s pečicím papírem naneste malou lžičkou hromádky těsta, dost od sebe – rozpečou se – a pečte 8–10 minut, až jsou kolečka nadýchaná a na povrchu popraskaná.
Zatímco kolečka chladnou, připravte si arašídovou náplň: cukr, arašídové máslo, máslo a vanilkový extrakt dejte do robotu a šlehejte 6 minut do světlé pěny. Přilijte smetanu a ještě 2 minuty šlehejte. Polovinu sušenek pomažte náplní a přiklopte druhou polovinou sušenek.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty