Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

120 g másla
60 g hořké čokolády
3 vejce
150 g cukru krystalu
60 ml mléka
150 g hladké mouky
40 g holandského kakaa
sůl
½ lžičky sody
1 lžička prášku do pečiva
100 g zakysané smetany
125 g borůvek
125 g malin
250 g mascarpone
90 ml smetany ke šlehání
50 g cukru moučky
125 g ostružin

Postup přípravy

1.V rendlíku přiveďte vodu k mírnému varu. V žáruvzdorné misce rozpusťte nad párou máslo s čokoládou, promíchejte a odložte.

2.Do větší mísy vyklepněte vejce, vsypte cukra vlijte mléko. Ručním šlehačem vyšlehejte směs do světlé pěny.

3.V další míse smíchejte prosátou moukus kakaem, špetkou soli, sodou a práškem do pečiva.

4.Do vaječné směsi přilijte čokoládu s máslema za stálého míchání postupně vsypte i suchou směs. Nakonec přidejte zakysanou smetanua vše důkladně promíchejte.

5.Těsto naplňte do 2/3 výšky papírových košíčkůa pečte 15 minut na 175 °C.

6.Padesát gramů borůvek a 50 g malin rozmixujte v mixéru dohladka. Šlehačku vlijte do mísya šlehačem nebo v robotu ušlehejte dotuha. Během šlehání vsypte moučkový cukr. K hotové šlehačce přilijte ovoce a přidejte mascarpone. Na pomalé obrátky promíchejte.

7.Krém vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou násadkou a nechte v lednici, než vychladnou cupcaky. Poté je krémem a ovocem dozdobte

Jak na to?

Pomohl vám recept?
32hodnocení5

Další videorecepty