Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čočkový salát se žampiony

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Čočkový salát se žampiony

Co budete potřebovat

100 g čočky, propláchnuté
480 ml vody
2 lžíce olivového oleje
300 g žampionů, nakrájených na plátky
2 stroužky česneku, nasekané najemno
¼ lžičky chilli vloček
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
pepř
větší hrst rukoly
hrst hladkolisté petrželky, nasekané najemno

Jak na to?

Čočku zalijte v rendlíku vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte 25 minut doměkka. Čočku sceďte, nechte okapat a odložte stranou. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm dozlatova žampiony. Snižte plamen, přidejte česnek a chilli vločky a ještě 2 minuty zvolna opékejte. Nechte trochu vychladnout.

V míse smíchejte čočku se žampiony, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete, těsně před podáváním vmíchejte rukolu a petrželku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkový salát se žampiony

Příloha Snadné Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 1/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 3 (18)

Co budete potřebovat

100 g čočky, propláchnuté
480 ml vody
2 lžíce olivového oleje
300 g žampionů, nakrájených na plátky
2 stroužky česneku, nasekané najemno
¼ lžičky chilli vloček
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl
pepř
větší hrst rukoly
hrst hladkolisté petrželky, nasekané najemno

Jak na to?

Čočku zalijte v rendlíku vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a vařte 25 minut doměkka. Čočku sceďte, nechte okapat a odložte stranou. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm dozlatova žampiony. Snižte plamen, přidejte česnek a chilli vločky a ještě 2 minuty zvolna opékejte. Nechte trochu vychladnout.

V míse smíchejte čočku se žampiony, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a opepřete, těsně před podáváním vmíchejte rukolu a petrželku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty