Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 lžic olivového oleje
2 lžíce sirupu z agáve
2 lžíce balzamikového octa
2 hrušky
60 g čočky
40 g vlašských ořechů
4 jarní cibulky
2 chilli papričky
1 citron
120 g rukoly
4 pošírovaná vejce
alfalfa klíčky

Postup přípravy

Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu.
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.

Pomohl vám recept?
30hodnocení3

Další videorecepty