×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočkový salát

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček

Čočkový salát

Co budete potřebovat

6 lžic olivového oleje
2 lžíce sirupu z agáve
2 lžíce balzamikového octa
2 hrušky
60 g čočky
40 g vlašských ořechů
4 jarní cibulky
2 chilli papričky
1 citron
120 g rukoly
4 pošírovaná vejce
alfalfa klíčky

Jak na to?

Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu.
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkový salát

Velmi snadné Česká Saláty Chilli paprička Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

6 lžic olivového oleje
2 lžíce sirupu z agáve
2 lžíce balzamikového octa
2 hrušky
60 g čočky
40 g vlašských ořechů
4 jarní cibulky
2 chilli papričky
1 citron
120 g rukoly
4 pošírovaná vejce
alfalfa klíčky

Jak na to?

Do mělkého hrnce dejte 3 lžíce oleje, sirup z agáve a balzamikový ocet, přidejte čtvrtky hrušek a napolo přiklopené nechte na slabém plameni 30 minut probublávat, aby hrušky zkaramelizovaly. Občas zkontrolujte, zda se neodpařilo moc tekutiny, případně po lžících přidávejte vodu.
Mezitím namočenou čočku sceďte, propláchněte, zalijte novou studenou vodou, přiveďte k varu a vařte 20–25 minut, nebo dokud nezměkne. Pak ji sceďte a lehce zchladlou smíchejte s ořechy, nasekanou jarní cibulkou, chilli, zbylým olejem a šťávou z citronu dle chuti. Podávejte ozdobené rukolou, pošírovanými vejci, alfalfa klíčky a vařenými hruškami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček
Pěkně ostrý bůček

Inspirujte se podobnými recepty